Masterclass met Alex Vreeman was een succes!

3 Juli 2019

Het weekend van 22 juni en 23 juni hadden we de eer Alex Vreeman te mogen ontvangen om een tweetal masterclasses te geven omtrent het werken met (flits)licht. Het waren twee zeer diverse dagen, niet op de laatste plaats door de input van de evenzo diverse deelnemers. Dit maakte beide masterclasses de moeite waard om bij te wonen.

"Ik gebruik geen flitslicht, want dat vind ik lelijk", is een veelgehoorde opmerking als dit onderwerp op enigerlei wijze ter sprake komt. Met de juiste kennis aan boord zul je zien dat flitslicht een heel mooie toevoeging kan zijn, al blijft het een uitdaging om flitslicht op een correcte manier toe te passen.

Beide dagen werden de basiselementen van fllitslicht uitgelegd. Denk dan o.a. aan kleurtemperatuur, highspeed-flitsen, flitslicht als hoofdlicht of invullicht, de richting van het licht, gebruik van lichtvormers etc. Alex liet een aantal voorbeelden zien om zijn uitleg te illustreren.

Vervolgens heeft hij een aantal setups opgebouwd en opnames gemaakt van verschillende mensen in de groep om te laten zien hoe je heel gevarieerd licht kan creëren en wat het best past bij een bepaald type gezicht.

Daarna mocht iedereen in groepjes zelf aan de slag met zijn of haar camera i.c.m. de door ons meegenomen (draadloze!) flitsapparatuur van Godox, diverse reflectieschermen en vlaggen. Je leert het immers het best door zelf de handen uit de mouwen te steken! Alex is langs de verschillende groepjes blijven lopen om bij te springen daar waar nodig was en gewenst. 

Zo vlogen beide dagen voorbij en zijn er een flink aantal mooie beelden gemaakt. Buiten scheen dan wel de zon maar binnen hebben we het licht ook gevierd. Iedereen ontzettend bedankt voor het goede weekend!

 

Masterclass met Alex Vreeman was een succes!

Auteur: Indra Moonen

Verwante rubrieken: Workshops