rembrandt - Software Ontwikkeling Maastricht
Thuiswinkel waarborg
 

FOTOREMBRANDT is een bedrijf met een rijke historie. In 1923 is zij opgericht door de familie Sohl. In, onder voorbehoud, 1944 is FOTOREMBRANDT overgenomen door Jozef Heuberger, de eerste in de generatie Heuberger's. Onderstaand een afbeelding van de gevel van FOTOREMBRANDT op de Grote Staat 46 rond het jaar 1950.

 

 

In 1967 is de zoon van Jozef Heuberger, Lau Heuberger, mede-eigenaar geworden van FOTOREMBRANDT, waarna hij het in 1975 volledig heeft overgenomen. Inmiddels staat sinds 2009 de derde generatie Heuberger aan het roer; Bart Heuberger is de huidige zaakvoerder.

Een paar jaar geleden hebben we het 90-jarig bestaan van deze mooie speciaalzaak gevierd die al voor heel wat hete vuren heeft gestaan. Nog steeds worden Service en Vakkennis met een Hoofdletter geschreven.

Uiteraard is in de loop der jaren de zaak behoorlijk gemoderniseerd met de komst van digitaal en het onmisbare aspect van computers en internet, hebben we een eigen Facebook-en Twitterpagina, houden we een blog bij om vooral het plezier in fotografie te delen en hebben we sinds kort ook een eigen Instagram-account. Schroom niet om ons te volgen 24/7! 

Bij het succes van een zaak die al zo lang bestaat en een grote vaste klantenkring heeft opgebouwd komt natuurlijk ook goed en bekwaam personeel kijken. Het team bestaat uit 7 werknemers en sommigen maken al heel wat jaar deel uit van de FOTOREMBRANDT-geschiedenis, elk met zijn of haar specialisatie.
Goed personeel en betrokkenheid zorgen ervoor dat de mensen zich herkend en welkom voelen, de steunpilaren van een goede winkel. Een opsomming van onze 'oude en nieuwe rotten' in het vak:

Bart Heuberger - 1974
Nadat Bart International Marketing heeft gestudeerd aan de universiteit van Antwerpen en Barcelona is hij in 1996 begonnen met werken onder zijn vader en is in 1998 zijn eigen REMBRANDT-filiaal is begonnen in Heerlen. In 2003 heeft hij die losgelaten en is weer teruggekomen naar Maastricht waar hij in 2009 het stokje van zijn vader heeft overgenomen.
Buiten het marketingaspect is Bart de specialist op het gebied van eigenlijk alles dat het digitale te bieden heeft.

Brian - 1966
Begonnen bij ons in 1988. Verantwoordelijk voor de digitale high-end afdeling en gespecialiseerd in alles Leica. Brian houdt zich met veel enthousiasme bezig met de in-en verkoop van (occasion) materiaal. Tevens onderhoudt hij de contacten met onze voornaamste leveranciers in binnen-en buitenland. 

Indra - 1983
Tijdens haar opleiding Fotografie aan het Syntra in Hasselt is zij in 2003 begonnen bij ons. Daarnaast heeft ze de Stedelijke Academie van de Schone Kunsten afgerond, wederom fotografie, en werkt in haar eigen fotografiebedrijf. Specialisatie is analoge fotografie en houdt zich daarnaast bezig met de 'maak'-afdeling, hetgeen inhoudt het scannen en bewerken van beeldmateriaal, fotoafdrukken en grootformaat printwerk.

Mandy - 1987
Begonnen bij ons in 2015. Mandy is een groot-polaroidverbruiker en kan je alles van het instant-leven vertellen. In haar vrije tijd gaat ze veel met haar Olympus systeemcamera op pad. Naast de verkoop van fotomateriaal houdt Mandy zich bezig met het schrijven van teksten voor de blog en het bijhouden van de Facebook-pagina.

Hessel - 1988
Eind 2016 is Hessel ons team komen versterken op fulltime basis. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop van fotoapparatuur en door zijn ruime ervaring op het gebied van fotografie d.m.v. studie en opdrachten beschikt Hessel over veel kennis om klanten goed te kunnen adviseren. In zijn vrije tijd is hij onlosmakelijk verbonden met zijn Sony systeemcamera, maar ook analoog weet Hessel zijn weg wel te vinden!

Dennis - 1993
Onze parttimer die met veel plezier deel uitmaakt van ons team. Dennis houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop van op de winkelvloer en is van alle markten thuis. In zijn vrije tijd fotografeert hij graag. 

Laurent - 1996
Sinds 2014 werkt Laurent bij ons als parttime-verkoper. Hij studeert momenteel Communicatie en Multimedia Design in Maastricht en fotografeert / filmt veel in zijn vrije tijd. Zijn onderwerpen zijn vooral skaters en bmx-ers; het snellere werk dus. Hij fotografeert zowel digitaal als analoog, en ontwikkelt ook zelf zijn films nog, al dan niet met koffie.

Joris - 1993
De jongste en verste telg van de familie, ook eind 2016 ons team als parttime-verkoper komen versterken. Joris heeft fotografie gestudeerd in Maastricht en werkt voor zichzelf naast zijn werk bij ons. Met zijn creatieve en frisse blik is hij een fijne uitbreiding voor ons team.