Actie
€ 299,00incl. BTW (21.00%)

XP-PEN Artist 12 Pro Tekentablet

Merk: XP-PEN

De XP-PEN Artist 12 Pro is een professioneel tekentablet met een Full HD scherm. Het tablet is breed inzetbaar bij het maken van creatieve uitingen zoals illustraties, 3D objecten en of het toepassen van fotobewerkingen. Het displaycanvas van 11,6 inch is volledig gelamineerd en met een reactiesnelheid van 14ms teken je zonder vertraging de meest nauwkeurige en vloeiende lijnen. De PA2 stylus heeft met 8192 drukniveaus een zeer hoge drukgevoeligheid. Dit tekentablet is te gebruiken met alle gangbare (teken)software. De Artist 12 Pro heeft de afmetingen van 35,2 x 22,5 x 1,3 cm, waarbij het gedeelte van het canvas slechts een hoogte van 9 mm heeft. Het displaycanvas is 11,6 inch ( 25,6 bij 14,4 cm ) groot en heeft een beeldschermresolutie van 1920x1080 pixels en een beeldhoek van 178°. Met een resolutie van 5080 LPI en een reactiesnelheid van 14ms teken je zonder vertraging de meest nauwkeurige en vloeiende lijnen. Het scherm is volledig gelamineerd, hierdoor treedt er geen virtuele parallax op. Er zit dus geen zichtbare ruimte tussen je cursor op het display en de pentip van de stylus. De lichtintensiteit van het scherm kun je aanpassen met de twee knoppen aan de zijkant van het tablet. Het canvas heeft een zekere stroefheid die overeenkomt met werkelijk papier. Het tekendisplay kun je instellen als gekopieerde weergave van het hoofdbeeldscherm of als extra beeldscherm.

Bij de Artist 12 Pro krijg je een tweevingerhandschoentje zodat je hand prettig over het canvas glijdt. De onderkant van het tekentablet is voorzien van rubberen anti-slip strips zodat het op een gladde ondergrond niet gaat schuiven. Met de meegeleverde losse tekentablethouder kun je het scherm eventueel 20° kantelen. De Artist 12 Pro heeft acht drukknoppen en de iconische rode draaischijf waarvan je de functies zelf kunt instellen. Ze zorgen dat je eenvoudig en snel de meest gebruikte functies van het desbetreffende (teken)programma kunt gebruiken. In de software van het Artist 12 Pro tekentablet kun je per programma een profiel met instellingen samenstellen. Bij het wisselen van (teken)programma veranderen de functies van de knoppen mee. De rode draaischijf kun je bijvoorbeeld gebruiken om te scrollen of in te zoomen. Omdat het tablet zowel linksom als rechtsom te gebruiken is, kunnen linkshandige gebruikers ook de knoppen gemakkelijk bedienen. De Artist 12 Pro is te gebruiken met een brede variatie (teken)software zoals Adobe Photoshop, GIMP, Pixalogic ZBrush, het gehele Office pakket en zelfs Open-source 3D programma’s zoals Blender. De PA2 stylus heeft met 8192 drukniveaus een zeer hoge drukgevoeligheid. Hierdoor voelen de penbewegingen natuurlijk en nauwkeurig aan. Ook herkent de stylus een tilt van 60° van de tip bij het gebruiken van compatibele tekenprogramma’s. Zo kun je zonder de instellingen te hoeven wijzigen schaduwen aanbrengen en uit de losse pols schetsen. Daarnaast kun je met de knop aan de zijkant van de stylus de pentip direct in een gum veranderen. De stylus werkt zonder batterij en hoeft dus niet te worden opgeladen. Hij is ergonomisch gevormd en kan zowel door rechts- als linkshandige tekenaars worden gebruikt. De elegante stylus kun je veilig opbergen in een meegeleverde cilindervormige koker waarvan je de schroefdop ook als penhouder kunt gebruiken. Voor extra gemak worden er 8 extra penpunten meegeleverd zodat je er altijd voldoende hebt.

Met de 3-to-1 kabel voor data en video sluit je de Artist 12 Pro tekentablet aan op je computer. Heeft je laptop niet genoeg power, dan kun je het tablet ook aansluiten op een externe voeding. De bijbehorende driver is eenvoudig via de XP-PEN website te downloaden en te installeren. Vervolgens zal de software het tekentablet automatisch herkennen. De instellingen zijn via de software naar eigen wens in te stellen. Er zijn drivers beschikbaar voor Windows 10/8/7 (32-64bit) en MAC OS X (10.10 en hoger). Bij het uitkomen van nieuwe besturingssystemen anticipeert XP-Pen hierop met updates. Bij Windows is het eventueel noodzakelijk om Windows-Ink uit te schakelen. Dit kan gemakkelijk worden gedaan in het configuratiemenu. De drivers worden met regelmaat bijgewerkt.

Lees meer..
Lees minder
Type:Display Pen-Display
Tekengebied:25,6x14,4cm
Schermtechnologie:IPS
Schermresolutie:FullHD 1920x1080
Kleurgamma:72% NTSC
Kleurdiepte:16,7 miljoen kleuren
Helderheid:250cd/m²
Contrast ratio:1000:1
Stylus type:Draadloos, batterij-vrij
Drukniveaus:8192
Reactie tijd:14 ms
Sneltoetsen:8
Dimensies:352x225x13mm
Aansluiting:USB-C
Meegeleverd:1x Pen Tablet, 1x Battery-Free Stylus, 1x Pen Holder, 8x Pen Nibs, 1x Portable Stand, 1x Power Adapter, 1x 3-in-1 Cable, 1x Extension Cord1x Drawing Glove1x Quick Guide
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering