Actie
€ 499,00incl. BTW (21.00%)

Leofoto Mountain LN-324C

Merk: Leofoto

Leofoto Mountain LN-324C carbonstatief

Het professionele Leofoto Mountain LN-324C carbonstatief is een oersterk statief voor dagelijks gebruik. Dit klassieke carbonstatief heeft een maximum draaggewicht van maar liefst 25 kilo en een maximale werkhoogte van 147,5 centimeter die zonder middenzuil bereikt wordt. De doelgroep van dit oerdegelijke statief is dan ook de professionele fotograaf en videofilmer die blind op zijn statief moet kunnen vertrouwen. Dus of je nu een middenformaat camera, een grootformaat camera of een professionele videocamera monteert, met het Leofoto LN-324C carbonstatief kun je elke klus aan.

Oersterk carbonstatief

Het is bekend dat carbonstatieven verhoudingsgewijs zeer licht en daarbij oersterk zijn. Bovendien is een carbonstatief perfect in staat om trillingen te absorberen. Het professionele Leofoto LN-324C carbonstatief is beslist geen uitzondering op die regel. Sterker nog: dit extreem robuuste statief onderstreept alle voordelen van carbon. Het is gemaakt van 10 lagen kruislings geweven, versterkt carbonfiber en CNC gefreesde aluminium onderdelen en weegt daarom slechts 2,2 kilo. Ingeklapt is het statief slechts 57cm lang zonder statiefkop, waardoor het perfect is te vervoeren.

Degelijke body zonder middenzuil

Omdat de Leofoto LN-324C geen losse middenzuil heeft, weet je zeker dat trillingen tot een minimum beperkt zijn, waardoor instabiliteit wordt voorkomen. De 100mm brede statiefplaat is uitneembaar voor een hoger gebruiksgemak. Dankzij de 3/8-inch schroefdraad kun je iedere professionele statiefkop op de LN-324C aanbrengen, maar je kunt ook een los verkrijgbare middenzuil monteren. Omdat de uitgeholde statiefbody CNC-gefreesd is uit een enkel blok massief vliegtuigaluminium, lever je niets in aan stabiliteit maar blijft het gewicht van het statief binnen de perken. De ingebouwde waterpas verhoogt het gebruiksgemak bij het horizontaal stellen van het statief. Door het relatief lage gewicht van een carbonstatief is een contragewicht vaak noodzakelijk om stabiel te kunnen werken. Speciaal daarvoor is een haak aanwezig onderaan de statiefplaat van de Leofoto LN-324C. Hieraan kun je een cameratas hangen, maar bijvoorbeeld ook een zak met stenen.

Robuuste statiefpoten

De robuuste statiefpoten van de LN-324C zijn opgebouwd uit vier eenvoudig uit te schuiven secties. De poten hebben een maximale diameter van 32mm en een minimale dikte van 22mm, wat betekent dat dit statief staat als een huis. Deze statiefpoten worden vastgezet met een soepele schroefvergrendeling oftewel twistlock. Je schroeft de poten dus met een simpele draaibeweging los en vast, zelfs met één hand. De statiefpoten kunnen in drie standen vergrendeld worden en maken een minimale werkhoogte van 11,5 centimeter mogelijk. Om koude handen te voorkomen heeft Leofoto een statiefpoot voorzien van een bekleding van silica gel. De statiefpoten zijn allemaal voorzien van afneembare, schokabsorberende rubber voetjes met spikes voor een stabiele grip op iedere ondergrond.

 

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering