Actie
€ 349,00incl. BTW (21.00%)

Leofoto Ranger LS-284C + LH30

Merk: Leofoto

Leofoto LS-284C Ranger Carbonstatief met LH-30 balhoofd

Het lichtgewicht Leofoto Ranger LS-284C carbonstatief is de grotere broer van de LS-254C. De statiefpoten zijn dikker en daarom is dit statief net even stabieler en sterker dan het instapmodel uit de Ranger series. Dit compacte en lichte reisstatief is bedoeld om onder alle omstandigheden stabiliteit te bieden, dus wie de natuur in gaat neemt een Leofoto LS-284C carbonstatief mee. Dit high-end carbonstatief wordt geleverd inclusief het Leofoto LH-30 balhoofd, een losse middenzuil en stabiele spikes.

Compact maar zeer degelijk carbonstatief

Het compacte maar degelijke Leofoto LS-284C carbonstatief is gemaakt van 10 lagen kruislings geweven en versterkt carbon, waardoor je verzekerd bent van een zeer stabiel reisstatief. De maximale werkhoogte is 120 centimeter zonder middenkolom en balhoofd. Als je de los meegeleverde middenkolom op de LS-284C schroeft, wordt de maximale werkhoogte 153cm. De minimale werkhoogte is een indrukwekkende 6,8 cm. Ideaal voor macrowerk dicht bij de grond! Ingeklapt is het Leofoto LS-284C carbonstatief slechts 44 centimeter lang en het past dus in vrijwel alle handbagage. Dat is dan wel zonder het LH-30 balhoofd! Het draagvermogen van dit statief is 12 kilo, terwijl het eigen gewicht slechts 1,4 kilo is inclusief balhoofd.

Statief met losse middenzuil

Het relatief lage gewicht van dit degelijke carbonstatief heeft te maken met de modulaire opbouw met een losse middenzuil. De basis driepoot heeft een statiefplaat van zwart geanodiseerd vliegtuigaluminium met een 3/8-inch statiefschroef. Daarop kun je direct het balhoofd monteren, maar als je meer werkhoogte nodig hebt dan 120 centimeter, schroef je eerst de losse middenkolom op het statief. De middenkolom is uiteraard ook gemaakt van carbon en heeft een eigen 3/8-inch statiefschroef. De carbon statiefpoten bestaan uit vier soepel uitschuifbare secties met een pootdiameter van maximaal 28mm. Je schroeft ze heel eenvoudig los en vast met een schroefvergrendeling oftewel twistlock: een simpele draaibeweging aan de vergrendelingsschroeven voldoet. De statiefpoten zijn voorzien van rubber voetjes, en voor een stabiele grip op iedere ondergrond kun je ze verwisselen voor de meegeleverde roestvrijstalen spikes.

LH-30 balhoofd

Het ultracompacte maar oersterke Leofoto LH-30 balhoofd dat wordt meegeleverd met het LS-284C carbonstatief is gemaakt van zwart geanodiseerd vliegtuigaluminium voor een grote duurzaamheid en heeft een ingebouwde waterpas. Dankzij de professionele BPL-50 Arca-Swiss snelkoppeling zet je razendsnel je camera op het statief. Met de stelknoppen bedien je de horizontale verstelling van de gehele kop, die 360 graden rond kan draaien. Dankzij de fijne gradenschaal op de statiefplaat kun je dit balhoofd zeer precies verstellen. De frictie van de 30mm grote kogel is met een grote vleugelmoer apart instelbaar en de kogel van de LH-30 kan 90 graden kantelen voor verticale opnamen. Het draagvermogen van deze statiefkop is 12 kilo.

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties