Actie
€ 299,00incl. BTW (21.00%)

Leofoto Traveler LE-284C+CB-40

Merk: Leofoto

Leofoto Traveler LE-284C Carbonstatief met CB-40 balhoofd

Het Leofoto LE-284C Traveler carbonstatief is een lichtgewicht maar oerdegelijk statief. De Leofoto LE-284C is sterk maar toch compact mee te nemen dankzij de 180 graden om te klappen statiefpoten. De naam zegt het al: dit is een hoogwaardig statief voor op reis. Dit robuuste carbonstatief wordt geleverd inclusief het Leofoto CB-40 balhoofd. De LE-284C heeft een verwisselbare middenzuil en een van de statiefpoten is bruikbaar als losse monopod.

Licht maar degelijk carbonstatief

Het Leofoto LE-284C carbonstatief is licht maar zeer sterk dankzij de constructie van 8 lagen geweven en versterkt carbon. Daardoor ben je verzekerd van een oerdegelijk maar toch lichtgewicht statief. De maximale werkhoogte is 162 centimeter en de minimale werkhoogte is slechts 15,5 centimeter. De Leofoto LE-284C met CB-40 is ingeklapt 48,5 centimeter lang, waardoor het statief gemakkelijk mee valt te nemen op reis. Het draagvermogen van het Leofoto LE-284C statief is 15 kilo, terwijl het gewicht slechts 1,8 kilo bedraagt inclusief balhoofd.

Soepele statiefpoten

De ronde carbon statiefpoten bestaan uit vier soepel uitschuifbare secties met een pootdiameter van maximaal 28mm. Je schroeft ze los en vast met een schroefvergrendeling oftewel twistlock. Je draait de statiefpoten met een simpele beweging aan de schroeven los en even simpel weer vast, zelfs met één hand! De statiefpoten zijn voorzien van rubber voetjes voor een stabiele grip op iedere ondergrond, maar je kunt deze voetjes verwisselen voor roestvrijstalen spikes als de omstandigheden daar om vragen. Dankzij de 180 graden kantelbare poten kun je zeer laag bij de grond werken en op reis klap je de poten tegen de middenzuil voor een uiterst compact opbergformaat. Leofoto heeft op de afneembare monopod statiefpoot een foam-bekleding aangebracht om koude handen te voorkomen tijdens het dragen en vasthouden.

CB-40 Statiefkop

Leofoto levert het LE-284C carbonstatief inclusief een CB-40 balhoofd. Dit is een compact maar degelijk balhoofd dat is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium voor een grote duurzaamheid. Dankzij de professionele BPL-50 Arca-Swiss snelkoppelingsplaat zet je razendsnel je camera op de statiefkop. Met de stelknoppen bedien je de horizontale verstelling van de gehele kop, die 360 graden rond kan draaien, en de verstelling van de snelkoppeling, die eveneens 360 graden kan roteren. Dankzij de fijne gradenschaal op zowel de statiefplaat als de snelkoppeling en de ingebouwde waterpas kun je dit balhoofd zeer precies verstellen voor panoramawerk. De 40mm dikke kogel van de CB-40 kan 90 graden kantelen voor verticale opnamen en de frictie is met een grote draaiknop apart instelbaar. Het draagvermogen van de CB-40 is maar liefst 15 kilo en het eigen gewicht is 410 gram. Het balhoofd heeft een 3/8-inch statiefschroef en kan losgeschroefd worden voor gebruik op de afneembare monopod.

Praktische haak voor contragewicht

Carbonstatieven kunnen perfect trillingen absorberen. Bovendien zijn ze zeer licht en sterk. Door het relatief lage gewicht van een carbonstatief is een contragewicht vaak noodzakelijk om stabiel te kunnen werken. Speciaal daarvoor is een afneembare haak aanwezig onderaan de middenzuil van de Leofoto LE-284C. Hieraan kun je een cameratas hangen, maar bijvoorbeeld ook een zak met stenen. Het Leofoto LE-284C carbonstatief wordt geleverd inclusief het CB-40 balhoofd, een BPL-50 Arca-Swiss snelkoppelingsplaat, een set spikes, een korte middenzuil en een sterke draagtas.

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties