Actie
€ 329,00incl. BTW (21.00%)

Leofoto Traveler LE-324C + CB-46

Merk: Leofoto

Leofoto LE-324 Traveler Carbon Statief met CB-46 Statiefkop

Het Leofoto LE-324 carbonstatief maakt onderdeel uit van de Leofoto Traveler series statieven. De naam zegt het al: dit zijn hoogwaardige statieven voor op reis. De Leofoto LE-324 is degelijk maar toch compact mee te nemen dankzij de volledig om te klappen statiefpoten met vier secties. Dit hoogwaardige carbonstatief wordt geleverd inclusief Leofoto CB-46 balhoofd. De LE-324 heeft een uitneembare middenzuil en een van de statiefpoten is bruikbaar als losse monopod.

Licht en sterk carbonstatief

Het Leofoto LE-324 carbonstatief is gemaakt van 8 lagen geweven en versterkt carbon, waardoor je verzekerd bent van een oerdegelijk maar toch lichtgewicht statief. De maximale werkhoogte is 183 centimeter en de minimale werkhoogte is 27,4 cm. De Leofoto LE-324 met CB-46 meet ingeklapt slechts 52 centimeter waardoor je dit statief gemakkelijk mee kunt nemen op reis. Het draagvermogen van het Leofoto LE-324 statief is maar liefst 18 kilo, terwijl het eigen gewicht slechts 2,1 kilo bedraagt inclusief balhoofd. Ideaal voor het zware werk onderweg.

Soepel uitschuifbare statiefpoten

De carbon statiefpoten bestaan uit vier soepel uitschuifbare secties met een pootdiameter van maximaal 31,5mm. Ze gaan los en vast met een schroefvergrendeling oftewel twistlock. Je draait de statiefpoten met een simpele draaibeweging van de schroeven los en even simpel weer vast. De statiefpoten zijn voorzien van rubber voetjes voor een stabiele grip op iedere ondergrond. Dankzij de 180 graden kantelbare poten kun je zeer laag bij de grond werken en op reis klap je de poten tegen de middenzuil voor een uiterst compact opbergformaat. Leofoto heeft op de afneembare monopod statiefpoot een foam-bekleding aangebracht om koude handen te voorkomen tijdens het dragen en vasthouden.

CB-46 Statiefkop

Het Leofoto LE-324 carbonstatief wordt geleverd in combinatie met het CB-46 balhoofd. Dit compacte maar degelijke balhoofd is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium voor een grote duurzaamheid en heeft een ingebouwde waterpas. Dankzij het professionele QP-70 Arca-Swiss snelkoppelingsplaatje zet je razendsnel je camera op het statief. Met de stelknoppen bedien je de horizontale verstelling van de gehele kop, die 360 graden rond kan draaien, en de verstelling van de snelkoppeling, die eveneens 360 graden kan roteren. Dankzij de fijne gradenschaal op zowel de statiefplaat als de snelkoppeling kun je dit balhoofd zeer precies verstellen. De frictie van de kogel is met een grote draaiknop apart instelbaar en de kogel van de CB-46 kan 90 graden kantelen voor verticale opnamen. Het balhoofd heeft een 3/8-inch statiefschroef en kan losgeschroefd worden voor gebruik op de afneembare monopod.

Handige haak voor contragewicht

Carbonstatieven kunnen perfect trillingen absorberen. Bovendien zijn ze zeer licht en sterk. Door het relatief lage gewicht van een carbonstatief is een contragewicht vaak noodzakelijk om stabiel te kunnen werken. Speciaal daarvoor is een afneembare haak aanwezig onderaan de middenzuil van de Leofoto LE-324. Hieraan kun je een cameratas hangen, maar bijvoorbeeld ook een zak met stenen. Het Leofoto LE-324 carbonstatief wordt geleverd inclusief het CB-46 balhoofd, een QP-70 Arca-Swiss snelkoppelingsplaat en een sterke draagtas.

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering