Sorteer op:OVER FUJIFILM
| GFX MIDDENFORMAAT | XF SYSTEEMCAMERA | GFX LENS | XF LENS | COMPACT | ACCU'S | INSTAXOCCASION

(Bezoekt u deze pagina op een mobiele telefoon? Graag even het beeld een kwartslagje draaien, dat leest wat makkelijker. Dankjewel!)

  

Een stukje geschiedenis.
Fuji Photo Film Co. Ltd. is een Japanse fabrikant van filmmateriaal, camera's en gegevensdragers onstaan in 1934. In 1948 produceerde het bedrijf zijn eerste fotocamera, de Fujica Six. Zelfs in ons eigen Tilburg heeft FUJIFILM voeten aan de grond, met het openen van de eerste fabriek buiten Japan in 1982. In de Tilburgse fabriek werken ±900 personen aan het produceren van fotopapier, fotorolletjes en offsetplaten. Op 1 oktober 2006 werd de naam gewijzigd in FUJIFILM Holdings Corporation.
 Het huidige FUJIFILM is verdeeld in drie groepen. Voor ons geliefd kijken we uiteraard naar de Imaging Solutions groep, daarnaast bestaan ook Document Solutions en Materials Solutions voor andere applicaties.

FUJIFILM kent inmiddels meerdere lijnen aan fotografisch apparatuur. Zo wordt bijvoorbeeld de high-end markt bediend door de GFX lijn van middenformaat camera's. De doelgroep van deze camera's zoekt het ultieme in beeldkwaliteit en technologie, tevens in een compactere vormfactor dan wij gewend zijn van traditionele middenformaat camera's en gecombineerd met de moderne gemakken van de systeemcamera.

Voor zowel de hobbyist als prof-fotograaf beschikt de X- Serie over APS-C sensor camera's voor iedere doelgroep. De hybride functionaliteit maakt FUJIFILM interessant voor zowel foto- als videografen, camera's zoals de X-T4 combineren hoogwaardige video specificaties met uitstekende foto kwaliteit. Voor de fotograaf die opzoek is naar de 'analoge' look & feel is FUJIFILM zeer interessant. Kleurenprofielen gebaseerd op analoge films en camera's zoals de X-Pro3 die een analoge ervaring bieden met fysieke knoppen en displays maken FUJIFILM uniek in de markt. Ook de analoge markt wordt bediend dankzij de INSTAX direkt-klaar camera's en de diverse films in 35mm en 120 formaat. Kortom, voor ieder wat wils!

X-Trans CMOS Sensor
Op 9 januari 2012 introduceert FUJIFILM de eerste X-Trans CMOS Sensor. Deze sensor is speciaal ontwikkeld door Fujifilm voor de X Serie camera's. In tegenstelling tot de meeste sensoren met een conventionele Bayer-filterarray, hebben X-Trans-sensoren een uniek patroon van 6 bij 6. Deze lay-out is ontwikkeld met de kennis van Fujifilm op het gebied van analoge film en deze zorgt er voor dat moiré-effecten kan worden geminimaliseerd en tevens de scherpte en de resolutie kan verhogen door de noodzaak van een laagdoorlaatfilter te elimineren. Conventionele Bayer-sensoren kunnen ook valse kleuren produceren omdat ze in sommige horizontale en verticale lijnen geen R- en B-fotosites hebben. De X-Trans-sensoren hebben daarentegen een verbeterde kleurweergave omdat alle horizontale en verticale lijnen minstens één R-, G- en B-pixel bevatten. Ondanks dat X-Trans-sensoren met het APS-C-formaat fysiek kleiner zijn dan full frame sensoren kan de X-Trans CMOS een grotere waargenomen resolutie hebben dan het aantal pixels op de sensor en daardoor een hogere beeldweergave hebben dan sommige full-frame sensoren.

Nieuwe 40.2 megapixel X-Trans CMOS Sensor
Sinds 2022 beschikt de Fujifilm X-H2 over een volledig nieuwe, hoge resolutie X-Trans CMOS 5 HR beeldsensor die een resolutie kent van maar liefst 40.2 Megapixels. Dankzij deze volledig nieuw ontwikkelde 40.2MP beeldsensor is de X-H2 in staat om opnames te maken in een ongekende hoge beeldkwaliteit. De nieuwe beeldsensor maakt het ook mogelijk om de gevoeligheid van de sensor te verlagen van ISO 160 naar een ISO-waarde van 125. Tegelijkertijd heeft de elektronische sluiter in de X- H2 een sluitertijd van maar liefst 1/180.000 seconde gekregen. Zelfs onder zeer zonnige omstandigheden, kan er nu ‘wijd open’ en zonder ND-filters worden gefotografeerd. Daarnaast beschikt de X-H2 over de mogelijkheid om Pixel Shift Multi-Shot-opnames te maken, waardoor de opnames een resolutie hebben van maar liefst 160 Megapixels.

X100 V
X-Pro3
X-T4

De X-serie is een lijn van compacte digitale systeemcameras met verwisselbare objectieven en premium compactcamera's. Op de systeemcamera's wordt gebruik gemaakt van de X-vatting, ontworpen voor objectieven met een beeldcirkel van APS-C formaat. De unieke kleurfilter onderdrukt moiré en valse kleuren zonder een optisch laag-doorlaat-filter, terwijl ook een hoge resolutie bereikt wordt die vergelijkbaar is met de 35mm fullframe sensor. De combinatie met de X-Processor, een beeld-verwerkings apparaat met een hoge verwerkings snelheid en rekenkracht, maakt afbeeldingen van hoge kwaliteit mogelijk. In 2011 kwam eerste X-serie camera uit: de X100 met vaste 23mm objectief (omgerekend equivalent ±35mm in fullframe). Kenmerkend aan de X100 lijn zijn een meetzoeker-achtig ontwerp met hybride zoeker en de compacte vaste lens. Naast de X100 premium compact vinden we ook de compactere XF lijn zonder zoeker maar met een iets wijdere lens, equivalent aan ongeveer een 28mm objectief in fullframe.

Wanneer we kijken naar de huidige camera's met verwisselbare lenzen, kunnen we die opdelen in de volgende serie's: X-Pro, X-E, X-A, X-T, X-S en X-H

LINK: Lees meer over de FUJIFILM X Series.

X-Pro: Stijlvol meetzoeker-achtig ontwerp met hybride zoeker. De zoeker laat de gebruiker kiezen tussen 3 standen: volledige doorkijk, doorkijk met digitale picture-in-picture en de volledige digitale zoeker. Deze unieke zoeker maakt de camera zeer populair voor documentaire- en reportage fotografie, vanwege de mogelijkheid om beter te anticiperen wat van buiten het kader naar binnen toe verplaatst. Met de X-Pro3 wordt een echte statement gemaakt, de monitor is aan de binnenkant geplaatst voor minder afleiding tijdens het fotograferen en aan de buitenkant wordt alleen het kleurprofiel en enkele instellingen getoond.

X-E: Deze lijn van X camera's brengt ook een meetzoeker-achtig ontwerp met zich mee, door de plaatsing van een digitale zoeker in de linksbovenhoek. In tegenstelling tot de X-Pro lijn is dit geen hybride zoeker. De X-E4 is de nieuwste uitvoering binnen de serie en is zeer compact.

X-A: Sinds 2013 bestaat de X-A serie van camera's, met de X-A7 als jongste uitvoering. Kenmerkend zijn het weglaten van de digitale zoeker en de nadruk op het fotograferen via de monitor. De X-A7 leent zich dankzij het grote touchscreen perfect voor beginners en familie-foto's. De interface is gemakkelijk te bedienen, met beeldkwaliteit die net zo goed is als de professionelere camera's.

X-T: Het X-T model was de eerste serie binnen de X serie die afweek van de meetzoeker-styling en zich meer liet inspireren door de klassieke spiegelreflex. De grote en zeer comfortabele digitale zoeker en compacte bouw  zijn kenmerkend voor de X-T serie. Sinds de X-T4 beschikt de camera ook over een ingebouwd stabilisatie-systeem, waardoor uit de hand fotograferen met langzame sluitertijden mogelijk wordt. De X-T5 beschikt zelfs over de nieuwe 40.2 megapixel X-Trans sensor.

X-H: Voor de fotograaf die met grotere objectieven op pad gaat is de X-H lijn ontwikkeld. Kenmerkend is de veel diepere grip voor beter comfort, ingebouwde sensor-stabilisatie en een E-ink display waarop belangrijke instellingen getoond worden. In combinatie met zwaardere 'rode label' objectieven zoals bijvoorbeeld de XF8-16/2.8 en XF200/2.0 is de X-H2s de meest comfortabele body in gebruik. De X-H2s beschikt overigens over FUJIFILM's eerste Stacked X-Trans sensor, een type sensor die data extra snel kan uitlezen. De X-H2 beschikt als eerste X-series camera over de 40.2 megapixel X-Trans sensor.

X-S: Voorheen werd deze aanduiding gebruikt voor de bridge-camera reeks met kleinere sensor, maar sinds 2020 is de naam gereserveerd voor reflex-stijl systeemcamera's die zich qua mogelijkheden plaatst tussen de X-T3 en X-T30. De X-S10 beschikt over een digitale zoeker, sensor-stabilisatie en een traditionele PASM knop om tussen programma's te wisselen.

10 Jaar X Mount.
"Op 9 januari 2012 hebben we onze eerste systeemcamera met verwisselbaar objectief de X-Pro1 met drie XF prime objectieven aangekondigd. Dit is waar de geschiedenis van de X-mount begon, en dit jaar is alweer het 10-jarig jubileum. In de afgelopen 10 jaar, hebben we bijna 30 X Serie camera’s en 40 objectieven geïntroduceerd, dankzij de groeiende populariteit van de X Serie. We waarderen iedereen voor het kiezen en ondersteuning van onze producten. Wat is er gebouwd in de afgelopen 10 jaar wordt de basis voor de komende 10 jaar. De evolutie van X mount zal doorgaan."

LINK: Lees meer over 10 jaar FUJIFILM X vatting.


#10YearsOfXMount.
"We starten een hashtag-campagne waaraan alle X-gebruikers kunnen deelnemen. Dit is de campagne “#10YearsOfXMount”. Plaats eenvoudig een foto van het thema dat we elke maand zullen instellen met hashtag #10YearsOfXMount op specifieke sociale media zoals Instagram. We kunnen een opmerking achterlaten of contact met u opnemen voor herpostdoeleinden op ons nieuwe wereldwijde Instagram-account, fuijifilmxworld. We zullen het thema hier aan het begin van elke maand op fujifilm-x.com aankondigen."

LINK: Ga naar het FUJIFILM instagram account (fujifilmxworld).


Videoproject "Reflecties"
"Om het 10-jarig jubileum samen met X-gebruikers te vieren, vindt het videoproject “Reflections” plaats. We willen graag X-gebruikers die we hebben leren kennen tijdens onze 10-jarige reis. De eerste video komt op 26 januari uit. Blijf alsjeblieft op de hoogte!"

LINK: Ga naar het FUJIFILM youtube account (FUJIFILM X Series)FUJIFILM GFX MIDDENFORMAAT INSTAX DIREKT KLAAR

Fujifilm heeft als toonaangevende fabrikant van fotografische materialen voortdurend gestreefd naar beeldkwaliteit. De GFX heeft een sensor die ongeveer 1,7 keer zo groot is als deze van een full-frame camera. Dankzij de combinatie van de FUJINON GF-lenzen met de uitstekende beeldtechnologie van Fujifilm, kan de GFX de extreem hoge resolutie en rijke tonaliteit bereiken die professionele fotografen verwachten. De GFX systemen bieden veelzijdigheid voor een breed publiek, met interessegebieden gaande van commerciële fotografie tot landschapsfotografie.

De GFX heeft een sensor van 43,8 mm × 32,9 mm. Dankzij de combinatie met de G Mount-lenzen verkrijg je een look en feel die je enkel kan verkrijgen met groot formaat opnamen. Het is ook een spiegelloos systeem, wat betekent dat de camera en lens kleiner en sneller kunnen zijn. De camera biedt de ultrahoge beeldkwaliteit met een mobiliteit die vergelijkbaar is met die van een hoogwaardige 35 mm digitale spiegelreflexcamera. De beeldvormings technologieën die het bedrijf over meer dan 80 jaar ontwikkeld heeft, zijn ook gebruikt voor de digitale camera's en blijven verder evolueren. De "geheugenkleur" reproduceert de beelden precies zoals je ze jou herinnert. Nabewerking is geen must.

De GF-lenzen zijn ontworpen om het prestatiepotentieel van de GFX camera's volledig te ontsluiten. De GF lenzen bieden de ongeëvenaarde beeldkwaliteit die professionals nodig hebben, omdat ze gebruikmaken van de optische technologieën van middelgrote en grote filmlenzen, alsook van televisie- en cinelenzen.

LINK: Lees meer over de FUJIFILM GFX Series.

Met één druk op de knop jouw foto in handen? Instax heeft de leukste instant camera’s en smartphone printers voor jou om het perfecte plaatje on the spot te delen met je vrienden. Camera’s en printers in alle kleuren en foto’s in drie verschillende formaten: met jouw instax ben je gewapend voor elk avontuur!

Instax is al sinds 1998 gespecialiseerd in instant fotografie en vormt een onderdeel van Fujifilm. In 1998 werd de eerste instax camera op de markt geïntroduceerd: een instant camera waarmee je jouw foto’s direct in handen kreeg. Vrienden konden foto’s nemen en ze direct uitwisselen, waardoor het product al snel razend populair werd. In het jaar 2000 ging instax zich focussen op jonge mensen die wat anders wilden dan foto’s die verstoffen in hun telefoongeheugen, ze wilden authentieke foto’s en iets tastbaars wat ze kunnen vasthouden. Dit gevoel groeide en al snel stond instax bekend om zijn ‘schattigste camera in de wereld’ die dat echte gevoel terugbracht. Na het grote succes voegde instax ook camera’s toe met een retro en moderne look.

Sterker nog, het bleef niet alleen bij camera’s, (smartphone)printers werden toegevoegd aan het assortiment. Niet veel later werden er ook hybride camera’s geïntroduceerd, waarbij de camera ook als printer gebruikt kan worden. instax heeft voor iedereen de perfecte fit, binnen het juiste frame. Het begon bij mini en WIDE, maar SQUARE film werd ook toegevoegd. Zo leg jij al jouw instant momenten vast, in elk gewenst formaat!
 

 

FUJIFILM Professional Services.
Professionele fotografen mogen vertrouwen hebben in de door hun gebruikte apparatuur en stellen daarom terechte eisen aan de betrouwbaarheid ervan. FUJIFILM begrijpt deze verwachtingen en stelt daarom ook zelf hoge eisen aan de service en support die zij verleent. Als FPS lid helpt FUJIFILM u om uw apparatuur in perfecte staat te houden. Mocht er alsnog iets mis gaan dan geeft het FPS lidmaatschap u het veilige gevoel dat wij uw apparatuur met voorrang zullen repareren. De voorwaarden voor FPS lidmaatschap zijn via onderstaande link te lezen.

  • Alle reparatiewerkzaamheden zullen binnen een korte tijdsperiode worden gerealiseerd.*
  • FUJIFILM technici zullen uw camera en/of objectief uitvoerig controleren op eventuele problemen en maken uw apparatuur uiteraard ook weer helemaal schoon.
  • Wanneer FUJIFILM uw apparatuur niet binnen de gestelde reparatietijd kunnen repareren, dan leent FUJIFILM u graag een camera uit, zodat u in ieder geval gedurende de reparatieperiode niet zonder zit.

LINK: Lees meer over FUJIFILM Professional Services.

 

FUJIFILM Connect.
FUJIFILM Connect verschaft u hulp en support en biedt inspiratie aan fotografen die werken met een FUJIFILM camera uit de X-Serie of GFX lijn van camera’s en objectieven. U maakt kosteloos een account aan via onderstaande link. U kunt aangeven van FUJIFILM aankondigingen, nieuwsbrieven, blogs, het digitale Fujifilm X-Magazine, speciale aanbiedingen te ontvangen en u kunt meedoen aan wedstrijden en evenementen. U kunt deze instelling op ieder gewenst moment nog wijzigen onder uw accountinstellingen..

  • Registreer uw uitrusting en beheer uw persoonlijke gegevens
  • Verkrijg snel toegang tot technische support
  • Verzorg en volg uw reparatieaanvraag
  • Blijf up-to-date met de laatste firmware voor uw camera

LINK: Lees meer over FUJIFILM Connect.

FUJIFILM Xperience Centre.
Dankzij onze nauwe band met FUJIFILM Nederland en ons aanbod plus expertise op het gebied van het FUJIFILM systeemcamera's, mogen wij ons sinds kort een officieel FUJIFILM Xperience Centre noemen. Dit betekent dat u bij ons altijd een ruim assortiment vindt van zowel Fuji X als Fuji GFX camera's en lenzen om te ervaren. Ruim 10 jaar hebben wij ons gespecialiseerd in FUJIFILM, dus kom gerust langs voor deskundig advies en informatie.

  • Ruim 10 jaar ervaring met FUJIFILM systeemcamera's
  • Breed assortiment van zowel Fuji X als Fuji GFX camera's en lenzen. 
  • Een adres voor informatie, advies, workshop's en masterclasses.

Laat u inspireren door de verhalen en beelden van verschillende FUJIFILM X fotografen. Van reis-documentaires tot studio fotografie, onderbouwd met prachtige fotografie, intrigerende teksten of videoreportages.

Ontdek het werk van wereldwijde FUJIFILM ambassadeurs en laat u meenemen in hun passie voor fotografie. Leer hun visie en uitrusting kennen in deze handige pagina. Meerdere ambachten en takken van de sport komen aan bod.

LINK: FUJIFILM X Stories

LINK: FUJIFILM X Photographers

 

 

Fuji-Instax-Mini-Film-10-Sheets

Fuji Instax Mini Film 10 Sheets

Fuji-Instax-Mini-Monochrome-Film-10-sheets

Fuji Instax Mini Monochrome Film 10 sheets

Fuji-Instax-Square-10-film-Dubbelpak

Fuji Instax Square 10 film Dubbelpak

Fuji-Instax-Wide-Dubbelpak

Fuji Instax Wide Dubbelpak

Fujifilm-400-36

Fujifilm 400-36

Fujifilm-Acros-100-II-120

Fujifilm Acros 100 II 120

Fujifilm-GFX100-II-Body

Fujifilm GFX100 II Body

€ 7.999,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-GFX100S

Fujifilm GFX100S

€ 5.999,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-GFX100S-II-Body

Fujifilm GFX100S II Body

€ 5.499,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-GFX50S-II--and--35-70mm-Kit

Fujifilm GFX50S II & 35-70mm Kit

€ 4.499,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-GFX50S-II-Body

Fujifilm GFX50S II Body

€ 3.999,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-Instax-300-Wide

Fujifilm Instax 300 Wide

€ 119,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-Instax-Mini-90-Neo-Classic

Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

€ 139,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-Instax-mini-EVO

Fujifilm Instax mini EVO

€ 199,95
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-Instax-Mini-Liplay-Elegant-Black

Fujifilm Instax Mini Liplay Elegant Black

€ 169,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-Instax-Wide-300-Toffee

Fujifilm Instax Wide 300 Toffee

€ 119,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-Neopan-Acros-100II-135

Fujifilm Neopan Acros 100II 135

Fujifilm-TG-BT1-Statiefgreep

Fujifilm TG-BT1 Statiefgreep

€ 199,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-X-H2-Body

Fujifilm X-H2 Body

€ 1.959,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-X-H2S-Body

Fujifilm X-H2S Body

€ 2.749,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-X-S10-Body-Black

Fujifilm X-S10 Body Black

€ 939,00
In winkelwagen
Actie
FUJIFILM-X-S20--and--15-45mm-Kit

FUJIFILM X-S20 & 15-45mm Kit

€ 1.479,00
In winkelwagen
Actie
FUJIFILM-X-S20--and--18-55mm-Kit

FUJIFILM X-S20 & 18-55mm Kit

€ 1.789,00
In winkelwagen
Actie
FUJIFILM-X-S20-Body

FUJIFILM X-S20 Body

€ 1.299,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-X-T5-Body-Black

Fujifilm X-T5 Body Black

€ 1.999,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-X-T5-Body-Silver

Fujifilm X-T5 Body Silver

€ 1.999,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-X-T50-BodyKit

Fujifilm X-T50 Body/Kit

Vanaf € 1.499,00
Actie
Fujifilm-X100VI-Zilver

Fujifilm X100VI Zilver

€ 1.799,00
In winkelwagen
Actie
Fujifilm-X100VI-Zwart

Fujifilm X100VI Zwart

€ 1.799,00
In winkelwagen
Actie
Instax-Mini-12-Camera-Clay-White

Instax Mini 12 Camera Clay White

X-T30-II-Body-black

X-T30 II Body black

€ 949,00
In winkelwagen
Actie
X-T30-II-Body-Silver

X-T30 II Body Silver

€ 899,00
In winkelwagen
Actie
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties