Sorteer op:

Merkbanners_1

OVER LEICA
| LEICA-M | LEICA-M FILM | LEICA-SL | LEICA COMPACT OBJECTIEVEN | OCCASIONS

(Bezoekt u deze pagina op een mobiele telefoon? Graag even het beeld een kwartslagje draaien, dat leest wat makkelijker. Dankjewel!)

leitz park
logo wetzlar res Het was 1849 toen in Wetzlar, Duitsland, de jonge ingenieur Carl Kellner het Optisches Institut opricht dat telescopen en brillen produceert. Het duurt niet lang voordat Kellner al in 1851 een uitvinding publiceert (Das orthoskopische Ocular, eine neu erfundene achromatische Linsencombination) die zeer succesvol is onder de wetenschappers. Het succes vormt de aanzet tot het produceren van microscopen die het bedrijf wereldwijd bekend maakt voor de kwaliteit en innovatieve ontwerpen. In 1855 komt  Kellner vroegtijdig te overlijden, zijn weduwe Friedrich Belthle die al werknemer was binnen het bedrijf neemt de leiding over.

 

pijl
 

 

ernst leitz I

 

Het verhaal van Ernest Leitz I (1843-1920)

Geboren in Sulzburg, Schwarzwald Duitsland. Op een leeftijd van 15 jaar begint Ernest Leitz aan een  opleiding als instrumenten-maker. Hij nam deel aan meerdere stages bij Zwitserse horlogemakers waar hij in aanraking kwam met de uitdagingen van serieproductie, logistiek en management technieken. In 1864 treedt Leitz in dienst bij het Optisches Institut om vervolgens een jaar later een partner te worden in het bedrijf. Wanneer Carl Kellner's weduwe Friedrich Belthle in 1869 komt te overlijden, treedt Leitz aan als leider van het bedrijf en verandert de naam naar Ernst Leitz - Optische Werke - Wetzlar. Het introduceren van serieproductie zorgde ervoor dat de verkoop van Leitz-microscopen omhoog schoot. In 1887 werd de 10.000e microscoop verkocht, in 1907 ontving bacterioloog Robert Koch de 100.000e microscoop en Paul Ehrlich, pionier in de behandeling van syphilis door middel van Salvarsan, de 150.000e. Na de Eerste Wereldoorlog was de economische situatie van de fabriek zeer slecht.

De zoon van Leitz I, Ernst Leitz II genaamd, nam na het overlijden van zijn vader het bedrijf over en bouwde het opnieuw op. Toen in 1933 Adolf Hitler aan de macht kwam en Leitz II zag dat Joden in zijn omgeving het steeds lastiger kregen, hielp hij ze aan een opleiding en een baan in zijn bedrijf. Later hielp hij ze de oversteek naar Amerika te maken zodat ze daar veilig in een van zijn winkels konden werken. In 1942 werd hij gedwongen om lid te worden van de NSDAP, mede om zijn bedrijf en werknemers te beschermen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelden de Leica-fabrieken een belangrijke rol in de bewapeningsindustrie, iets waar geen ontkomen aan was. De Oekraïense dwangarbeiders, die door het Nazi-regime in de fabriek werden geplaatst, werden goed verzorgd door Ernst Leitz en diens dochter (die hiervoor zelfs naar een strafkamp moest). Het Leica-concern heeft na de oorlog meegewerkt aan een compensatieregeling voor dwangarbeiders tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 


leica null 1923 1924Leica Null 1923/1924

 

 

oskar barnack 


Het verhaal van Oskar Barnack (1879-1936)

Ten zuiden van Berlijn in het stadje Lynow is Oskar Barnack geboren, wiens invloed en nalatenschap zeer belangrijk gaat zijn voor zowel Leica als de wereld van fotografie. In 1911 treedt Barnack aan bij Leica, maar het is buiten dienst-uren dat Barnack zijn tijd toewijdt aan het ontwikkelen van een compacte fotocamera. De eerste prototype, de Ur-Leica, is in 1913 een feit. Een volgende prototype wordt door Ernest Leitz I meegenomen op een reis naar New York, maar het is wachten tot 1923 voordat een eerste pre-productie reeks van 31 stuks van de Leica A wordt uitgebracht. Deze 31 stuks komen terecht in de handen van diverse fabrieks-medewerkers en onafhankelijke fotografen voor test-doeleinden. Ook in 1923 wordt het patent uitgegeven voor een "Rollfilmkamera" aan Ernst Leitz. 

De doorontwikkeling van de Ur-Leica markeert het ontstaan van de compacte 35mm camera: het vernieuwende formaat van deze "Messsuchersystem" camera's verlegt de grenzen van wáár en wannéér er gefotografeerd kan worden. Vele meesters van de fotografie houden in de 20e eeuw een Leica vast om de wereld om hun heen vast te leggen. Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, Elliot Erwitt, James Nachtwey om maar een aantal te noemen. De Leica meetzoeker-systeem camera's zijn onopvallend en compact, wat hen de ultieme combinatie maakt voor elke documentaire- en reportagefotograaf.

 

   


 

 

pijl
 

Leica M

leica m11 thumb
Leica M11.
A Legend Reinvented.

leica m10 mono thumb
Leica M10 Monochrom.
Discover More in Black & White.

leica m6 thumb
Leica M6.
An Icon of Analog Photography.

  Deze nieuwe Leica M11 combineert de ervaring van traditionele meetzoekerfotografie met hedendaagse cameratechnologie en biedt elke fotograaf een maximum aan flexibiliteit. Met een unieke nieuwe sensor met drievoudige resolutie, uitgebreid ISO-bereik, dubbel opslaggeheugen, langere acculevensduur en een gestroomlijnd en intuïtief menusysteem vertegenwoordigt de Leica M11 een nieuwe standaard in de digitale fotografie en is het de meest universeel inzetbare M camera in de legendarische geschiedenis van Leica.   De Leica M10 Monochrom is dé nieuwe stap in de evolutie van digitale zwart-wit fotografie. Deze geheel nieuwe generatie meetzoekercamera, levert dankzij een nieuw ontwikkelde 40 megapixel zwart-wit sensor exceptionele foto’s van een totaal nieuw kwaliteitsniveau in het spectrum van zwart-wit fotografie. De ultra hoge resolutie zwart-wit sensor van de Leica M10 Monochrom levert opnamen met een natuurlijke scherpte en ongeëvenaarde resolutie in de details onder alle lichtomstandigheden.   De Leica M6 is een mijlpaal in de geschiedenis van Leica Camera AG. Sinds 1984 zijn er talloze iconische foto’s mee gemaakt. De Leica M6 was 18 jaar lang in productie en is nog steeds een fascinerende camera met een extreem hoge gebruikswaarde. Bewuste analoge fotografie als tegenpool van de vloedgolf aan digitale beelden, geniet een steeds grotere populariteit. Het is daarom logisch om de Leica M6 opnieuw in productie te nemen, als een van de populairste vertegenwoordigers van dit cameratype.  
 
pijl

 
pijl

 
pijl

 
  Leica M11 Body Zwart of Zilver
Lees meer op leica-camera.com
  Leica M10 Monochrom Body
Lees meer op leica-camera.com
  Leica M6 Body
Lees meer op leica-camera.com
 

 

   


 

 

   


1913. 
Oskar Barnack creert de Ur-Leica: de prototype voor een kleinbeeld 35mm camera.
1914.
Oskar Barnack ontwikkelt een nieuwe prototype van de Ur-Leica, Ernst Leitz probeert deze uit op een reis naar New York.
1923.
Leica-A: een pre-productie serie van 31 exemplaren worden verdeeld onder fabriekspersoneel en onafhankelijke fotografen.
1924.
 Het groene licht wordt door Ernst Leitz gegeven om de camera officieel te produceren. Deze eerste consumenten-versie heet de Leica-I en wordt in Leipzig gepresenteerd.
1930. Het Leica 39mm schroefdraad (Leica Schraubgewinde, LTM) wordt ontwikkeld, deze maakt het mogelijk om objectieven te verwisselen.
1932. De eerste Leica kleinbeeld camera met meetzoeker is een feit: de Leica-II.
1945. Na de oorlog tot in de jaren '50 produceert Leica verschillende versies van de Leica-II en Leica-III.
1954. Leica brengt de Leica M3 uit, de eerste Leica meetzoeker camera met het M-bayonet systeem voor objectieven. De komende jaren blijft het M-systeem immens populair, de M3 blijft in productie tot 1966.
1971. Leica introduceert de eerste M-systeem camera met lichtmeter, de Leica M5. Deze blijft in productie tot 1975, in totaal worden er 31,400 exemplaren geproduceerd.
1984. De Leica M6, intern staat deze ook bekend als de "klassieker". Het blijft in productie tot 1998 en krijgt dankzij zijn populariteit een herintroductie in 2022.
2006. De eerste digitale M-serie camera, de Leica M8, wordt geintroduceerd. Deze M-serie camera met 10.3 megapixel APS-H CCD sensor blijft tot 2009 in productie.
2009. Leica M9: de eerste digitale fullframe M-serie camera is een feit. In 2011 wordt de opvolger geintroduceerd: de Leica M9-P.
2012. Leica M Monochrom: een digitale fullframe M-serie met camera met speciaal ontwikkelde zwart-wit sensor.
2014. Leica M (Typ 240): de eerste CMOS sensor in een digitale M-serie camera met een resolutie van 24 megapixels.
2016. De Leica M-D camera zonder monitor wordt gelanceerd, een digitale M-serie camera voor liefhebbers van een analoge stijl van fotograferen.
2017. 
Leica M10: deze digitale M-serie camera krijgt weer dezelfde fysieke dimensies als een analoge M en een ISO-regelaar.
2020. Een hoge-resolutie versie wordt geintroduceerd: de Leica M10-R met 40 megapixel CMOS sensor.
2020. Een nieuwe versie van de Monochrom wordt geintroduceerd: de nieuwe Leica M10 Monochrom met 41 megapixel zwart-wit sensor.
2022. Leica M11: de eerste digitale M-serie camera met een grote re-design. Bovenop een nieuwe 60.3 megapixel CMOS sensor is de baseplate niet meer te verwijderen, de camera is weersbestendig en krijgt 64GB aan interne opslagruimte.

leica_familytree

 

 

pijl 

Leica Q

Q3 thumb

Leica Q3.

Q2 mono thumb

Leica Q2 Monochrom.

Q2 thumbsup thumb

Leica Q3 Accessoires.

  Het hart van de Leica Q3 is de nieuwe Leica BSI CMOS-sensor met Triple Resolution Technology. Raw beelden in DNG-formaat, of bewerkte JPEG-bestanden met een perfecte Leica look, kunnen direct in de camera worden gecreëerd met een resolutie van 60, 36 of 18 megapixels. De Leica Q3 gebruikt voor alle resoluties de volledige grootte van de sensor en heeft een gevoeligheids-bereik van 50 tot 100.000 ISO. Het ontwerp van de lichtsterke Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH. is een optisch meesterwerk en levert al vanaf volle opening zeer fraaie opnamen. Het Leica Q3 autofocussysteem heeft ook een aanzienlijke ontwikkeling ondergaan. Een nieuw hybride fasedetectie autofocussysteem zorgt voor extreem snel en nauwkeurig scherpstellen, ook bij het volgen snel bewegende onderwerpen.   Omarm de ziel van de fotografie. Met de speciaal voor deze camera ontwikkelde Full-Frame 47 MP CMOS Sensor, het meest lichtsterke objectief in zijn klasse, maximale ISO van 100.000 en al deze elementen perfect op elkaar afgestemd, blinkt de stof- en spatwaterdichte Leica Q2 Monochrom uit in elke situatie. Op het objectief zit zowel een praktische vergrendelbare knop voor autofocus of handmatige scherpstelling, als een mechanische omschakeling naar de macromodus met een korte scherpstel-afstand van slechts 17 cm. Geniet van het legendarische Leica-gevoel, het unieke design en de absolute understatement met de enige echte zwart/wit Full-Frame camera van vandaag.     
 
pijl

 
pijl

 
pijl

 
  Leica Q3 Zwart
Lees meer op leica-camera.com
  Leica Q2 Monochrom
Lees meer op leica-camera.com
  Neem contact met ons op voor meer informatie!  

 

   


 

 

pijl  

Leica SL header

SL2 thumb
Leica SL2.

 

SL2-S thumb
Leica SL2-S.

 

De Leica SL2 is de enige spiegeloze camera die ontworpen én gemaakt is in Duitsland. Met een ongeëvenaarde solide metalen constructie en een elegante lederen bekleding, is de Leica SL2 klaar voor de toekomst en zal hij jarenlang fotografisch plezier bieden. De duurzaamheid van het systeem wordt daarbij gegarandeerd door consistente firmware updates. De SL2 is een professionele camera met tientallen geavanceerde functies. Ondanks aanzienlijke technische verbeteringen en de aanwezigheid van stabilisatie in de body, is de Leica SL2 even groot gebleven als zijn voorganger en voelt het bijzonder compact aan in het gebruik. Het verbeterde ontwerp van de behuizing, in combinatie met de verhoogde duurzaamheid, maken de SL2 de perfecte metgezel voor alle vormen van fotografie.

De IP54- certificering van de SL2 zorgt voor een betere waterafdichting voor gebruik onder ruigere omstandigheden, terwijl een nieuwe optie om de ruisonderdrukking uit te schakelen tijdens lange belichtingstijden, zorgt voor sneller fotograferen vanaf een statief. Minder zorgen over het weer en de omgevingsomstandigheden betekent dat de fotograaf zich meer kan concentreren op het maken van de opname. De ongeëvenaarde resolutie van de Full-Frame CMOS beeldsensor van de Leica SL2 zorgt voor een subliem niveau van detailweergave en beeldkwaliteit. Het enorme dynamische bereik, een kleurdiepte van 14 bits per RGB-kanaal en een gevoeligheid tot ISO 50.000, garanderen een uitstekende beeldkwaliteit onder alle lichtomstandigheden.

 

De Leica SL2-S is dé oplossing voor iedereen die op zoek is naar een uitstekende beeldkwaliteit voor foto- én video-producties. Met de nieuwe Full-Frame 24-Megapixel Leica CMOS-BSI sensor en twee afzonderlijke opnamemodi voor fotograferen en filmen, biedt de nieuwe Leica SL2-S het beste van beide media in één volledig metalen en state of the art duurzame behuizing. De SL2-S is de perfecte keuze voor fotografen die de voorkeur geven aan een snelle bediening, boven de uitzonderlijk hoge beeldresolutie van de Leica SL2. De Leica SL2-S zet nieuwe maatstaven binnen het Leica SL-Systeem met zijn bijzonder hoge opnamesnelheid tot 25 beelden per seconde bij volledige resolutie, en zijn pro-level videomogelijkheden met 10-bits 4K video-opnamen zonder begrenzing van de videolengte.

Het kernelement van de Leica SL2-S is de nieuw ontwikkelde CMOS-BSI beeldsensor met een resolutie van 24 megapixels. De door de sensor verzamelde gegevens worden verwerkt door de Leica Maestro-III processor, in combinatie met het royale buffergeheugen van 4 gigabyte. Hierdoor is het voor het eerst mogelijk om met maximaal 9 beelden per seconde vrijwel onbeperkt burst-opnamen te maken in het DNG RAW-formaat. De burst-lengte bij gebruik van het JPG-formaat, wordt alleen beperkt door de opslagcapaciteit en snelheid van de gebruikte geheugenkaart.

 
 
pijl
   
pijl

 
  Leica SL2 Body
Lees meer op leica-camera.com
  Leica SL2-S Body
Lees meer op leica-camera.com
 
 

SL lenses 2

 35  50  75  90  
 
pijl
 
pijl
 
  
pijl
  
pijl
 
pijl

 
  L-Mount Alliance
(Leica, Sigma, Panasonic)
APO Summicron-SL 
2.0/35 ASPH
APO Summicron-SL 
2.0
/50 ASPH
APO Summicron-SL 
2.0
/75 ASPH
APO Summicron-SL 
2.0
/90 ASPH
  

 

   


 

 

pijl

Leica-M10-R-body-black-chrome-finish

Leica M10-R body black chrome finish

€ 8.250,00
In winkelwagen
Actie
Leica-M10-R-body-silver-chrome-finish

Leica M10-R body silver chrome finish

€ 8.250,00
In winkelwagen
Actie
Leica-M11-Body-Black

Leica M11 Body Black

€ 8.750,00
In winkelwagen
Actie
Leica-M11-Body-Zilver

Leica M11 Body Zilver

€ 8.750,00
In winkelwagen
Actie
Leica-M11-Monochrom

Leica M11 Monochrom

€ 9.450,00
In winkelwagen
Actie
Leica-M11-P-Body-Zilver

Leica M11-P Body Zilver

€ 8.950,00
In winkelwagen
Actie
Leica-M11-P-Body-Zwart

Leica M11-P Body Zwart

€ 8.950,00
In winkelwagen
Actie
Leica-M6

Leica M6

€ 5.800,00
In winkelwagen
Actie
Leica-MP-0-72-black-paint-finish

Leica MP 0.72 black paint finish

€ 5.900,00
In winkelwagen
Actie
Leica-Q2-Black

Leica Q2 Black

€ 5.650,00
In winkelwagen
Actie
Leica-Q2-Monochrom

Leica Q2 Monochrom

€ 5.850,00
In winkelwagen
Actie
Leica-Q3

Leica Q3

€ 6.250,00
In winkelwagen
Actie
Leica-SL2-S-Body

Leica SL2-S Body

€ 4.990,00
In winkelwagen
Actie
Leica-SL3-Body

Leica SL3 Body

€ 6.800,00
In winkelwagen
Actie
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties