Actie
€ 5.450,00incl. BTW (21.00%)
Op voorraad

Leica M6

Merk: Leica

Leica M6 -De terugkeer van een iconische analoge meetzoeker camera!

De Leica M6 is een mijlpaal in de geschiedenis van Leica Camera AG. Sinds 1984 zijn er talloze iconische foto’s mee gemaakt. De Leica M6 was 18 jaar lang in productie en is nog steeds een fascinerende camera met een extreem hoge gebruikswaarde. Bewuste analoge fotografie als tegenpool van de vloedgolf aan digitale beelden, geniet een steeds grotere populariteit. Het is daarom logisch om de Leica M6 opnieuw in productie te nemen, als een van de populairste vertegenwoordigers van dit cameratype." aldus Stefan Daniel, Executive Vice President Technology and Operations.

De Leica M6 uit 2022 is gebaseerd op een moderne versie van de Leica M meetzoeker met een 0.72x vergroting. Daarnaast beschikken alle optische oppervlakken nu over een coating waardoor deze minder gevoelig zijn voor strooilicht. De lichtmeter in de nieuwe Leica M6 toont nu de correcte belichting met een rode stip, als toevoeging op de twee rode pijlen die oorspronkelijk gebruikt zijn. Daarnaast beschikt hij nu over een batterij-indicator. De bovenplaat is ook opnieuw ontworpen. Die van de originele Leica M6 was gemaakt van gegoten zink. De nieuwe Leica M6 beschikt over een bovenplaat die gefreesd is uit massief messing en voorzien is van een slijtvaste zwarte lak. De belichtingsmeter in de M6 meet het licht via een verlicht gedeelte op de mechanisch bediende doeksluiter.

Net als de originele Leica M6 uit 1984, beschikt deze nieuwe editie over het rode Leitz logo. Een logo dat geschiedenis heeft geschreven, want het is de naam van de visionaire ondernemer Ernst Leitz die niet alleen het lot van Leica bepaalde, maar dat van een hele markt toen hij in 1869 het merk Leitz oprichtte. 

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties