Actie
€ 6.999,00incl. BTW (21.00%)

Sony A9 Mark III

Merk: Sony

Welcome to Alpha.
T/m 31 maart 2025 kunt u gebruik maken van een extra cashback op uw volgende lens-aankoop! Na aankoop en registratie van een geselecteerde Sony camera ontvangt u van Sony 3 unieke cashback-vouchers t.w.v. €100, deze voucher gebruikt u na  aankoop van een deelnemende Sony objectief. De cashback is tot 3 maanden inwisselbaar.

Voor verdere voorwaarden en het claimen van de cashback gaat u naar deze promotie-pagina: sony.nl/promo/welcome-to-alpha

Sony introduceert vandaag de baanbrekende nieuwe Alpha 9 III (α9 III) uitgerust met 's werelds eerste full-frame Global Shutter beeldsensor. Deze indrukwekkende nieuwe global shutter full-frame beeldsensor geeft de mogelijkheid om beelden te schieten met een burst tot 120 frames per seconde zonder vervorming of black-out. Deze innovatieve sensor in combinatie met Sony's meest geavanceerde AF-systeem tot nu toe - AI autofocus met tot 120 AF/AE focusberekeningen per seconde - en de mogelijkheid om de flitser te synchroniseren in alle opnamesnelheden, maakt dat de α9 III een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor professionele fotografen biedt.

Kenmerken van de α9 III
De α9 III is uitgerust met 's werelds eerste 'Global Shutter' full-frame stacked CMOS-sensor met circa 24,6 effectieve megapixels en ingebouwd geheugen, gecombineerd met de nieuwste BIONZ XR processor. Deze camera maakt continu-opnamen met AF/AE-tracking tot ongeveer 120 frames per seconde en heeft geen last van black out. Ook is de nieuwe α9 III uitgerust met hoge dichtheid focal plane fasedetectie AF. De AI-processor in de camera maakt gebruik van Real-time herkenning AF om een grote verscheidenheid aan onderwerpen met hoge precisie te kunnen herkennen. Door prestaties tot wel 120 fps te combineren met zeer nauwkeurige onderwerp herkenning, is het mogelijk om met de α9 III eenvoudig belangrijke scènes en momenten te fotograferen die niet met het blote oog vastgelegd kunnen worden. De AI-processor in de α9 III ondersteunt kan worden ingezet voor zowel foto als film met nauwkeurige herkenning van de vorm en beweging van het onderwerp. Daarnaast is er sprake van een aanzienlijke verbetering als het gaat om de herkenning van ogen van mensen. Real-time herkenning AF en Real-time Tracking kunnen automatisch de ogen van een onderwerp herkennen, volgen en hierop focussen. De α9 III is verder uitgerust met 8,0 stops optische 5-assige in-body beeldstabilisatie, voor een hoogwaardige beeldweergave.

De sluitertijd van de α9 III is bevrijd van de beperkingen van conventionele beeldsensoren met mechanische sluiter en bereikt een maximale sluitertijd van 1/80000 seconde (1/16000 seconde tijdens continu-opnamen). Hierdoor is het mogelijk om op hoge snelheid opnamen te maken zonder last te hebben van vervorming. Wanneer je een bijhorende Sony-flitser op de α9 III aansluit, zoals de HVL-F60RM2 en HVL-F46RM (afzonderlijk verkrijgbaar), is het mogelijk om de flitser te synchroniseren en bij sluitertijden tot 1/80000 seconde opnamen te maken. Voorheen nam de hoeveelheid licht sterk af als fotografen de sluitertijd sneller instelde dan de synchronisatiesnelheid van de flitser. Met de full-speed flitssynchronisatie-functie is het nu mogelijk om scènes te fotograferen die niet gemakkelijk vastgelegd konden worden met conventionele technologie. Bij het maken van foto's of video’s onder LED-verlichting kan de Hi Frequency Flicker-functie problemen met hoogfrequente flikkering aanzienlijk verminderen door de sluitertijd nauwkeurig aan te passen aan de flikkerfrequentie.

De α9 III beschikt over selecteerbare release lag modes, waarmee fotografen prioriteit kunnen geven aan de vertraging na het drukken op de opnameknop viewfinder/monitorweergave. De nieuwe Pre-Capture functie op de α9 III stelt fotografen in staat om tot 1 seconde terug te gaan en het moment vast te leggen voordat de ontspanningsknop werd ingedrukt. Continuous Shooting Speed Boost en een verbeterde burst-uithoudingsvermogen zorgen ervoor dat belangrijke momenten betrouwbaar kunnen worden vastgelegd dankzij een groot buffergeheugen en een verhoogde algehele systeemsnelheid. Hiermee kunnen ongeveer 390 Fine JPEG-beelden worden vastgelegd in één continue burst van 30 fps.

Met de Pre-set Focus/Zoom functie kunnen vooraf ingestelde focus- en zoominstellingen worden opgeslagen in de camera. Deze pre-sets kunnen snel worden ingesteld indien dat nodig is. Naast de bestaande aangepaste witbalans kaderformaat kunnen fotografen nu ook naar wens andere formaten selecteren, zodat de witbalans nauwkeurig kan worden aangepast nadat er een foto is gemaakt. De α9 III heeft daarnaast nog een aantal andere verbeterde functies. Zo beschikt deze camera over de nieuwste AF-algoritmen voor een hoge AF-precisie bij lage lichtniveaus tot EV-5 in de AF-S-modus (ISO 100-equivalent, F2.0 objectief). Ook heeft de α9 III AF-tracking voor continu-opnamen bij F22 en een samengestelde RAW-opnamefunctie die de mogelijkheid biedt om meerdere opeenvolgende beelden te combineren tot een hoogwaardig samengesteld beeld.

Geavanceerde videoprestaties
De Global Shutter sensor van de α9 III biedt beeldexpressie zonder vervorming voor zowel video als foto. Creators kunnen bijvoorbeeld met gemak beelden maken van nabijgelegen landschappen vanuit een snelle auto of snel bewegende onderwerpen vastleggen. Deze camera is de eerste in Sony’s Alpha-serie die 4K 120p video met een hoge framerate kan opnemen zonder te croppen. Het is ook mogelijk om met de α9 III hoge-resolutie 4K 60p video's op te nemen met 6K oversampling.

De α9 III is voorzien van S-Cinetone, gecreëerd door de ontwikkeling van de Sony VENICE cinema camera voor hoogwaardige videoproducties. Hiermee worden huidtinten en onderwerpen prachtig weergegeven en ontstaan er natuurlijke highlights. De α9 III is uitgerust met de nieuwste videoprestaties, waaronder rijke gradatieprestaties en S-Log3. Ook kan deze camera in de Log-opnamemodus de favoriete geïmporteerde LUT weergeven. De α9 III is verder compatibel met de "Monitor & Control" Smartphone app voor video creators.

Bedieningsgemak en betrouwbaarheid voor professionals
Sony heeft goed naar de feedback van professionele fotografen geluisterd en het bedieningsgemak en de betrouwbaarheid van de α9 III daarop afgestemd. De vorm van de grip is bijvoorbeeld verbeterd en ergonomisch ontworpen, zodat deze gemakkelijk in de palm van de hand van de gebruiker past en overbelasting voorkomt, zelfs bij gebruik van een telelens of gedurende langere perioden. De VG-C5 verticale grip (apart verkrijgbaar) biedt dezelfde bedienbaarheid en veelzijdigheid wanneer fotografen horizontale beelden schieten. Ook biedt deze grip comfortabele ondersteuning voor langere opnamesessies. De grip en de ontspanknop hebben hetzelfde ontwerp en bedieningsmogelijkheden als de behuizing van de α9 III. Hierdoor kunnen beelden vastgelegd worden zonder dat dit ongemakkelijk aanvoelt.

De α9 III is verder uitgerust met een 4-assig multi-angle LCD touch-screen. Dit zorgt samen met het touch-screen menu voor een intuïtieve bediening. De elektronische viewfinder van de α9 III maakt gebruik van 9,44 miljoen-dots Quad XGA OLED. Verder heeft de viewfinder dezelfde helderheid als die van de Sony α7R V en beschikt deze over een vergroting van ongeveer 0,90. Aan de voorzijde van de camera is een knop geplaatst die je kan personaliseren. De continue opnamesnelheid kan worden gewijzigd door de knop, die is toegewezen aan Continu Opnamesnelheid Boost, te bedienen met de vinger die de handgreep vasthoudt. Dit maakt een zeer directe bediening mogelijk. Het display scherm van de α9 III ondersteunt met deze functies professionele fotografen bij het maken van opnamen in elke mogelijke omgeving.

Snelle workflow en mogelijkheid om te schalen
​Nieuwe functies op de α9 III zijn onder andere een filter bij het terugkijken van de beelden en het functiemenu. Zo maakt de afspeelfilter het mogelijk voor fotografen om efficiënt een groot aantal beelden te selecteren. Het functiemenu op de α9 III kan nu ook tijdens het terugkijken van beelden worden gebruikt. Beide functies ondersteunen professionele workflows van opname tot oplevering.

Het zogenoemde “Playback Function Menu” kan vooraf worden ingesteld, zodat de gebruiker gemakkelijk gebruik kan maken van beeldprotectie, smartphone verzending, FTP verzending en vele andere functies tijdens het terugkijken van de beelden. Beelden kunnen gemakkelijk geselecteerd worden vanuit het functie menu, waardoor beelden snel kunnen worden opgeleverd. De camera is tevens voorzien van een dedicated ingebouwde microfoon die gepositioneerd aan de achterkant van de camera waarmee gemakkelijk voice memo’s kunnen worden opgenomen en toegevoegd worden aan beelden, ook in situaties waar veel omgevingsgeluid aanwezig is. Deze audio opnamen kunnen worden meegestuurd met FTP samen met de beelden. Met de α9 III kunnen fotografen tot wel 20 pre-sets instellen van de International Press Telecommunications Council (IPTC). De IPTC is een internationaal overlegorgaan waaraan nieuwsorganisaties uit verschillende landen deelnemen.

De α9 III kan gegevens tot twee keer sneller overdragen dan de α9 II. 5 GHz communicatie biedt maximale snelheid en stabiliteit voor nieuws- en sportfotografen die onmiddellijk via FTP beelden moeten aanleveren, maar ook voor studio-omgevingen. Met de α9 III kunnen foto's en film op verschillende manieren worden opgenomen. Zo bieden de twee media slots ondersteuning voor CFexpress Type A-kaarten, UHS-I en UHS-II SD-kaarten.

  • Global Shutter met 24,6 MP stacked sensor
  • Continu-opnamens tot wel 120fps zonder vervorming of black-out
  • Flitssynchronisatie bij alle opnamesnelheden
  • AI Processing Unit voor nauwkeurige objectsherkenning AF
Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties