Actie
€ 889,00incl. BTW (21.00%)

Panasonic DMC-FZ2000

Merk: Panasonic

De LUMIX FZ2000 is uitgerust met het nieuwe LEICA DC VARIO-ELMARIT-lenssysteem met 20x optische zoom (vergelijkbaar met 24-480 mm bij een 35mm-camera) en een diafragmabereik van F2.8 tot F4.5. Het lenssysteem bestaat uit 16 lenzen in 11 groepen en presteert optisch uitstekend met minimale ghosts (dubbelbeelden) en aring (lichtvlekken). Daarnaast is de lens voorzien van een geleidingsmechanisme dat vaak wordt toegepast in professionele videocamera’s. 

Samen met de interne zoomconstructie zorgt het geleidingssysteem voor een uitzonderlijke stabiliteit zodat er soepel en stabiel kan worden gezoomd. Eventuele onscherpte wordt met circa 80% onderdrukt in vergelijking met de voorganger van deze camera, de LUMIX FZ1000. 

De LEICA DC VARIO-ELMARIT-lens heeft een diafragma met negen lamellen. Door de ronde vorm ontstaat een zacht onscherpte-effect dat zich probleemloos aanpast aan plotselinge veranderingen in hoeveelheid licht dankzij de toepassing van een galvanometer, die ook wordt gebruikt in professionele videocamera’s. 

Hoogwaardige video-opnamemogelijkheden die voldoen aan professionele normen 

De uitzonderlijke videocapaciteiten van de LUMIX FZ2000 zijn uniek voor een bridge camera. De camera kan onbeperkt1 4K-video-opnames maken (Cinema 4K: 4096 x 2160/24 fps en 4K: 3840 x 2160/tot 30 fps) in MOV/MP42 en Full HD- video-opnames bij een ultrahoge bitsnelheid van 200 Mbps (ALL-Intra) of 100 Mbps (IPB). 

Gebruikers kunnen kiezen uit MOV, MP4, AVCHD3 Progressive en AVCHD bij verschillende framesnelheden. Professionele gebruikers zullen waarderen dat ze de systeemfrequentie kunnen aanpassen. Ze kunnen kiezen uit 59,94Hz (23,98Hz), 50,00Hz en 24,00Hz. Tijdens het vastleggen van video-opnames kan de gebruiker met de LUMIX FZ2000 ook realtime beelden overzetten naar een extern beeldscherm via een optionele micro HDMI-kabel. Daarnaast is de LUMIX FZ2000 voorzien van professionele functies als Dolly Zoom, VFR (Variable Frame Rate), Time Lapse en Stop Motion Animation voor nog uniekere videobeelden. 

Unieke momenten vastleggen op foto’s van hoge kwaliteit 

De LUMIX FZ2000 heeft een zeer gevoelige 1-inch MOS-sensor met een hoge resolutie van 20,1 megapixels. Deze grote MOS-sensor verbetert de S/R-ratio, waardoor ruis drastisch wordt beperkt, zelfs bij opnames met ISO 12800. 

De LUMIX FZ2000 biedt verder een ultrasnelle AF van circa 0,095 seconden en een zeer snelle burstopnamemodus met 12 fps (AFS)/7 fps (AFC) waarmee haarscherp 100 (JPEG)/30 (RAW) beelden van snelbewegende onderwerpen kunnen worden vastgelegd. 

De 4K Photo-functie legt spontane fotomomenten vast bij 30 fps doordat het mooiste frame uit het 4K-burstbestand kan worden opgeslagen als foto. Gebruikers kunnen deze foto’s opslaan in een hoge resolutie van 8 megapixels. 

Met de unieke Post Focus-functie kan het speci eke scherpstelpunt nog worden gekozen nádat de opname
is gemaakt. Dit is vooral handig bij het maken van macro-opnames, waarbij zeer nauwkeurig moet worden scherpgesteld. Bovendien biedt de camera de nieuwe functie Focus Stacking. Deze functie biedt gebruikers de mogelijkheid om na het maken van een opname zelf het volledige scherpstelgebied kiezen. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld bepalen om het gehele onderwerp scherp te stellen, wat nog meer creatieve vrijheid biedt bij het maken van macro-opnames. 

De LUMIX FZ2000 heeft een slank ontwerp en is gebruiksvriendelijk 

De camera is voorzien van een OLED LVF (Live View Finder) met een hoge resolutie van 2.360.000 pixels en een vergrotingsfactor van circa 2.18x/0.74x (35mm-camera equivalent in 4:3). Door toepassing van OLED voor de LVF is de respons zeer snel met een minimale vertraging van minder dan 0,01 seconden. De hoge contrastratio van 10.000:1 zorgt voor uitzonderlijk goed zicht. Door het oogpunt van circa 20 mm biedt de LVF ook voor brildragers goed en comfortabel zicht. 

De LUMIX FZ2000 heeft een ergonomische grip voor een stabiele houvast waardoor men minder snel vermoeid raakt als de camera lange tijd achter elkaar wordt gebruikt. Met de knoppen aan de voor- en achterkant kunnen de sluitertijd en het diafragma direct worden ingesteld. De knoppen, hendels en schakelaars zijn door de optimale lay- out eenvoudig en comfortabel te bedienen bij het maken van zowel foto’s als video’s. 

 

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties