Actie
€ 539,00incl. BTW (21.00%)

Panasonic DMC- LX15

Merk: Panasonic

De LUMIX LX15 is voorzien van de nieuwe F1.4-F2.8 LEICA DC VARIO-SUMMILUX-lens met 3x optische zoom (equivalent van 35mm-camera: 24-72 mm). De lens laat een grote hoeveelheid licht toe in de camera, waardoor bij korte sluitertijden heldere, scherpe beelden kunnen worden vastgelegd, zelfs bij weinig omgevingslicht. Ook maakt het mooie bokeh-effecten mogelijk, waarbij het onderwerp beter opvalt en foto’s en video’s nog indrukwekkender worden.

Eenvoudig en probleemloos bewegende onderwerpen vastleggen

De LUMIX LX15 luidt een nieuw fotogra sch tijdperk in op zakformaat. De 1-inch MOS-sensor met een resolutie van 20,1 megapixels legt prachtig gedetailleerde beelden van een mooie kwaliteit vast. De MOS-sensor draagt bij aan
een verlaging van de ruis en een verbetering van de S/R-ratio, waardoor opnames van hoge kwaliteit kunnen worden gemaakt bij een hoge gevoeligheid, zelfs bij ISO 12800. Daarnaast zorgt de nieuwe Random Filter voor een natuurlijker verloop van chromatische ruis in het beeld.

Voor een nog snellere respons en grotere mobiliteit is de LUMIX LX15 uitgerust met een snelle, uiterst nauwkeurige AF met DFD (Depth from Defocus) technologie, waardoor er sneller kan worden scherpgesteld. DFD berekent de afstand tot het onderwerp door twee beelden met verschillende scherptes te evalueren bij 240 fps. Naarmate de brandpuntsafstand groter wordt, neemt de snelheid en nauwkeurigheid nog verder toe. Met de LUMIX LX15 kunnen snelle burstopnames worden gemaakt bij 10 fps (AFS)/6 fps (AFC) om snelbewegende onderwerpen scherp vast te leggen.

Ervaar de 4K-evolutie in video- en fotogra e

Doordat de camera beschikt over 4K-technologie kan men gebruikmaken van de functies 4K-Photo en 4K-video.
Met de 4K Photo-functie kunnen gebruikers spontane fotomomenten vastleggen bij 30 fps door het mooiste frame
te selecteren uit het 4K-burstbestand en deze op te slaan als 8 megapixel foto. De camera beschikt over drie 4K-fotofuncties zodat geen enkel spontaan moment hoeft te worden gemist: 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) en 4K Pre-burst.

De LUMIX LX15 legt prachtig vloeiende, hoge resolutie 4K-videobeelden vast in 3840 x 2160 bij 30p/25p (50Hz) of 24p in MP4 naast Full HD 1920 x 1080/50p video’s in AVCHD Progressive of MP4 (MPEG-4/H.264) formaat met het praktische Full-time AF.

En dat niet alleen, de LUMIX LX15 maakt ook 4K Live Cropping mogelijk bij video-opnames, wat zorgt voor stabiel pannen en zoomen. Dankzij de digitale werking van de zoomlens zijn de beelden vloeiend bij pannen en zoomen, omdat de lens zelf niet beweegt. Als de oorspronkelijke opnames worden vastgelegd in 4K, kunnen gebruikers een perfecte Full HD-video maken met indrukwekkende special effects.

e LUMIX LX15 excelleert in het maken van macro-opnames dankzij de toepassing van de geavanceerde optische en digitale technologieën van Panasonic. Prachtige macrofoto’s kunnen worden gemaakt bij een afstand van minimaal 3 cm (groothoek).

De LUMIX LX15 heeft een Post Focus-functie waarmee gebruikers nádat
de foto is gemaakt nog het gewenste scherpstelpunt kunnen kiezen. Deze
functie is handig voor bijvoorbeeld macro-opnames, waarbij zeer nauwkeurig moet worden scherpgesteld, of voor het wijzigen van het effect van de foto door te veranderen welk deel scherp moet zijn. Hiervoor hoeft het gewenste deel alleen maar te worden aangeraakt op het scherm van de camera. Dit komt vooral van pas bij het maken van macro- opnames van kleine onderwerpen zoals insecten of sieraden, of bij het vastleggen van gezichtsuitdrukkingen.

Panasonic heeft de LUMIX LX15 ook uitgerust met de nieuwe Focus Stacking-functie. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om na het maken van een opname nog het volledige scherpstelgebied te kiezen. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld bepalen om het gehele onderwerp scherp te stellen, wat nog meer creatieve vrijheid biedt bij het maken van macro-opnames.

Professionele functies in een compacte body

De LUMIX LX15 kan beelden vastleggen in RAW-formaat en ze in de camera ontwikkelen. Naast de instelling voor de kleurruimte (sRGB/AdobeRGB), kunnen de waarden voor de witbalans, belichtingscompensatie, contrast, hooglichten/ schaduw, verzadiging, ruisonderdrukking en scherpte worden aangepast. Ook is het mogelijk om de modi Photo Style, Intelligent D-Range Control en Intelligent Resolution toe te passen.

De camera heeft een focus- en een diafragmaring zodat gebruikers nog gemakkelijker handmatig de ideale instelling kunnen selecteren voor de perfecte foto.

Ook beschikt de LUMIX LX15 over de populaire functie Creative Control, welke 22 lteropties biedt die digitale fotogra e nog leuker maken. De camera overtreft daarmee de verwachtingen van een compactcamera. Het is nu zelfs mogelijk deze lters toe te passen in de P, A, S en M modus. Gebruikers kunnen zelf selecteren welke instelling en lter ze willen gebruiken om de optimale foto te maken.

Nog meer interessante specificaties

 • 5-assige Hybrid O.I.S. +

  De 5-assige Hybrid O.I.S. + (5-assige Optical Image Stabilizer Plus) compenseert trillingsonscherpte in vrijwel

  elke richting en maakt zo scherpe foto’s en video’s mogelijk.

 • Snelle video-opnames bij 120 fps

  Met snelle video-opnames bij 120 fps (NTSC/FHD) of 100 fps (PAL/FHD) kunnen gebruikers prachtige, gedetailleerde slowmotion-video’s vastleggen van spontane momenten.

 • Gemakkelijk draadloze verbinding met smartphones via Wi-Fi

  De LUMIX LX15 biedt verbindingsmogelijkheden via Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g/n), zodat gebruikers verschillende opnamemogelijkheden hebben en beelden heel eenvoudig onmiddellijk kunnen delen.

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties