Actie
€ 3.499,00incl. BTW (21.00%)

Fujifilm GFX-50r Body Black

Merk: Fujifilm

De nieuwe FUJIFILM GFX 50R is de aanvulling in the Medium Format GFX system. De GFX 50R biedt net als de huidige GFX 50S een ongeëvenaarde beeldkwaliteit, maar is maar liefst 145 gram lichter en zelfs 25mm dunner dan zijn zustermodel. De GFX 50R is ontworpen in de stijl van een klassieke meetzoekercamera en borduurt voort op de erfenis van de legendarische Medium Format camera’s van FUJIFILM. De GFX 50R weegt slechts 775 gram waardoor hij eenvoudig is mee te nemen en uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld straatfotografie of het fotograferen van portretten. De FUJIFILM GFX 50R opent daarmee een nieuwe dimensie voor het GFX systeem.

De FUJIFILM GFX 50R weegt slechts 775 gram*2 en is ongeveer 145 gram lichter dan de GFX 50S die inclusief een Elektronische Zoeker een gewicht kent van 920 gram. Een camera die voor Medium Format begrippen al bijzonder licht van gewicht is. De GFX 50R weet zelfs ‘lichtgewicht’ nog lichter en compacter te maken, want de behuizing is slechts 66,4 millimeter dik en dat is zelfs weer zo’n 25mm dunner dan de GFX 50S. Dit maakt dat de GFX 50R nog eenvoudiger is mee te nemen naar iedere gewenste buitenlocatie. Bovendien past de GFX 50R zo eenvoudig in iedere fototas.

Door het meetzoeker ontwerp kan de fotograaf ieder te fotograferen onderwerp goed in het oog houden, terwijl deze met zijn andere oog door de zoeker kijkt. Zo hoeft hij geen moment te missen. Oude straatfotografen van weleer zouden er jaloers op zijn.

De elektronische zoeker van de GFX 50R telt 3,69 miljoen pixels en beschikt over een vergrotingsfactor van 0,77x. Hierdoor kan de fotograaf uiterst nauwkeurig scherpstellen, zelfs als hij dat volledig handmatig wilt doen.

De CMOS sensor van de FUJIFILM GFX 50R is groot en telt maar liefst 51.4 megapixels. Niet alleen het aantal megapixels is indrukwekkend. Ook het formaat van de sensor maakt met zijn afmeting van 43,8 x 32,9mm veel indruk. Deze sensor mag daarom best een Super Full Frame sensor genoemd worden. Deze sensor combineert tientallen jaren ervaring van FUJIFILM op het gebied van Medium Format samen met de modernste digitale technologieën. Wanneer de camera wordt gecombineerd met de krachtige GF-objectieven verkrijgt de GFX 50R een uitstekende toonreproductie en een extreem hoge beeldresolutie.

De X-Processor Pro beeldprocessor die in de GFX 50R schuilt kan perfect overweg met het verwerken van de hoeveelheid data die een 51.4 Megapixel sensor produceert. Deze processor kan niet alleen de data heel snel verwerken, maar draagt ook zorg voor een flink aantal andere taken die de camera moet uitvoeren. Denk daarbij aan de interne RAW conversie naar 8-bit TIFF. Het verwerken van het contrast AF systeem. Een snelle doorvoertijd van de gemaakte opnames en de snelle verversingsgraad de EVF.

 

Bij het ontwikkelen van de GFX 50R heeft FUJIFILM veel nadruk gelegd op de details en goed gekeken naar wat fotografen belangrijk vinden. Alle onderdelen zijn zorgvuldig afgewerkt en gaan schuil in een stevige magnesium behuizing.

De knop voor de bediening van de sluitertijd én de knop voor het regelen van de belichtingscompensatie zijn gefreesd uit massief aluminium waardoor de camera een hoogwaardige afwerking heeft gekregen. Dit wordt ook tot uiting gebracht in de bediening van deze knoppen die heel prettig te verstellen zijn.

De GFX 50R is verder uitgerust met een joystick. Hiermee kan het scherpstelpunt eenvoudig over het gehele scherpstelgebied verschoven worden zodat het autofocuspunt uiterst precies kan worden geplaatst op het te fotograferen onderwerp. Bovendien hoeft zo het oog niet van de zoeker te worden gehaald.

De magnesium behuizing is robuust en op maar liefst 64 punten stof- en weerbestendig gemaakt. Deze camera kan gebruikt worden tot maar liefst -10o Celsius.

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties