Actie
€ 8.699,00incl. BTW (21.00%)

Hasselblad X2D 100C Body

Merk: Hasselblad

Met een ongeëvenaarde samensmelting van vorm en functie vestigt de nieuwe Hasselblad X2D 100C zich als Hasselblads vlaggenschip van mirrorless middenformaatcamera's. Een 100-megapixel CMOS-sensor en verbeteringen in beeldkwaliteit, scherpstelling, stabilisatie, reactievermogen en opslag, zijn ingebouwd in het iconische Scandinavische ontwerp. De X2D 100C combineert baanbrekende techniek met de touch van een vakman.

Met een 100-megapixel middenformaat back-side illuminated (BSI) CMOS-sensor met een native ISO van 64, legt de Hasselblad X2D 100C levendige kleuren en details vast. Een 16-bits kleurdiepte in combinatie met 15 stops dynamisch bereik laat de X2D 100C op natuurlijke wijze hoge lichten en schaduwen vastleggen. Bovendien optimaliseert Hasselblad's Natural Colour Solution (HNCS) de kleuren om ze zo authentiek mogelijk weer te geven. Vastgelegd zonder enige preset, komen artistieke visies moeiteloos tot leven.

IBIS - Leg ieder moment scherp vast.
De X2D 100C beschikt over een 5-assige, 7-stops, in-body beeldstabilisatie (IBIS) voor het vastleggen van scherpe opnamen uit de hand. Om de grootte en het gewicht van de X2D 100C beter onder controle te houden, heeft Hasselblad de meest compacte middenformaat IBIS-oplossing op de markt zelf ontwikkeld. Een 100MP middenformaat sensor brengt niet alleen rijke details met zich mee, maar ook strenge eisen voor een in-camera beeldstabilisatie.

Om het stabilisatievermogen hoog te houden, en de afmetingen en het gewicht laag, moest Hasselblad dus een eigen aangepaste stabilisatie-oplossing ontwikkelen. Het toevoegen van een stabilisatiesysteem, terwijl de camera licht en draagbaar moest blijven, was een uitdagende taak. Na honderden experimenten en aanpassingen aan het ontwerp, slaagden de ingenieurs van Hasselblad erin een ultrakleine membraammotor te ontwikkelen. Hallsensoren werden in de motor geplaatst, waardoor de afmetingen van het systeem nog kleiner konden worden. Deze ontwikkeling maakte de voorkant van het IBIS-systeem ongeveer 30% kleiner dan die van vergelijkbare producten, en zorgde ervoor dat het nieuwe IBIS-systeem in de compacte camerabehuizing van de X2D 100C paste.

Elk camera display blinkt uit.
Het 3,6-inch touchscherm van de X2D 100C geeft een helder beeld, zelfs bij fel licht, en kan in verschillende hoeken gekanteld worden voor uiteenlopende opnamebehoeften. Het heeft een resolutie van 2,36 miljoen pixels, waardoor nauwkeurige, levensechte kleuren worden weergegeven. Het nieuwe 1,08-inch kleurendisplay aan de bovenzijde geeft de camerastatus en de opnameparameters weer. De OLED-zoeker met 5,76 miljoen pixels ondersteunt 1,0x vergroting, waardoor het camerabeeld vergroot wordt voor een heldere en meeslepende ervaring. De nieuwe elektronische dioptrie-aanpassing zorgt voor een persoonlijk aangepaste en scherpe weergave van de zoeker. Met een duidelijk, helder gezichtsveld is de scherpstelling nauwkeuriger en comfortabeler dan ooit.

Betrouwbare hoge capaciteit interne SSD opslag.
Hoogwaardige beeldverwerking vereist een aanzienlijke opslagcapaciteit. De X2D 100C heeft als primeur voor middenformaatcamera's: een ingebouwde SSD van 1 TB met een schrijfsnelheid tot 2370 MB/s en een leessnelheid tot 2850 MB/s. Hoewel er zo meer dan voldoende opslagruimte is ingebouwd, kan er extra opslagruimte worden toegevoegd door gebruik te maken van een CFexpress Type B-kaart. Dankzij de snelle opslagprestaties is de X2D 100C in staat om continu 16-bits RAW-beelden te maken in de Continuous Drive-modus, wat zorgt voor een stabiele en betrouwbare continu-opname-ervaring.

Snelle en nauwkeurige scherpstelling.
De X2D 100C maakt gebruik van Phase Detection Autofocus (PDAF) om vluchtige momenten met verbluffende scherpte vast te leggen. Met één druk op de knop zorgen 294 PDAF-zones, verdeeld over het oppervlak van de 100-megapixel sensor, voor een snelle en nauwkeurige scherpstelling.

Een rijke ervaring gecombineerd met ambachtelijke elegantie.
De X2D 100C heeft een snellere sluiterrespons en een kortere black-outtijd dan zijn voorganger, zodat belangrijke momenten nooit meer worden gemist. De Hasselblad gebruikersinterface (HUI) is overzichtelijk en geoptimaliseerd. Met de intuïtieve touchbediening kan de gebruiker eenvoudig schuiven en tikken om toegang te krijgen tot de meest gebruikte functies. De X2D 100C is ontworpen om het creatieve proces zo moeiteloos mogelijk te laten verlopen.

De behuizing van de X2D 100C is gemaakt van massieve blokken aluminiumlegering die machinaal zijn bewerkt tot slanke rondingen. De X2D 100C is geworteld in het Scandinavische ontwerp van het X-systeem, en dat vertaalt zich nu in een nieuwe donkergrijze tint. Deze nieuwe kleur weerspiegelt de convergentie van licht en schaduw, subtiele combinaties die de X2D 100C vakkundig weet vast te leggen.

Transmissie met hoge snelheid voor het direct delen van content.
De X2D 100C is voorzien van een USB-C 3.1 Gen 2-poort die een maximale overdrachtssnelheid van 10 Gbps ondersteunt. En een 2.4/5GHz high-speed Wi-Fi verbinding, zorgt voor een snellere en stabielere verbinding met minder interferentie.  Koppel de X2D 100C met een iPad of iPhone via Wi-Fi, om JPG/RAW-afbeeldingen op ware grootte te verzenden met behulp van de Hasselblad Phocus Mobile 2 app.  Hiermee kunnen RAW-afbeeldingen van hoge kwaliteit bewerkt en geëxporteerd worden, waarbij de mogelijkheden van HNCS volledig benut worden. Ook buiten de studio kunnen zo moeiteloos meesterwerken gemaakt en gedeeld worden. PD 3.0 snelladen en PD 3.0-opladers van andere fabrikanten worden ook ondersteund, zodat de gebruiker niet langer meerdere opladers mee hoeft te nemen.

Lees meer..
Lees minder
Lensvatting:Hasselblad X
Aantal pixels:100 megapixel (11656 x 8742 pixels)
Sensor formaat:Middenformaat (43.8 x 32.9mm)
Sensor type:Back-Side Illuminated
Stabilisatie:Ja, 5-assige beeldstabilisatie
Scherpstelpunten:294 Phase-detectie scherpstel zones
ISO gevoeligheid:ISO 64-25600
Optische zoeker (OVF):Nee
Digitale zoeker (EVF):Ja, OLED
Zoeker resolutie:5,76 miljoen dots
Monitor resolutie:1,08 miljoen dots
Elektronische sluiter:Ja, t/m 1/6000s
Centraal sluiter:Ja t/m 1/4000s
Sluitertijden:68 minuten - 1/6000s
USB C/Mini/Micro:USB 3.1 Gen2 Type-C connector (tot 10 Gbit/s)
Draadloos verbinden:802.11b/a/g/n/ac/ax, Wi-Fi met 2×2 MIMO
Gewicht:895 gram
Media:CFexpress Type B, 1TB interne opslag
Kaartsloten:1x
Accu:24.7Wh lithium ion
Samenstelling:Body
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties