Actie
€ 2.499,00incl. BTW (21.00%)

Pentax K-3 Mark III Monochrome

Merk: Pentax

Pentax Zomer Promotie
NU € 300 KASSAKORTING met kortingscode PENTAX300! Deze promotie is geldig t/m 3 augustus 2024.

Het concept van een monochroomspecifieke digitale spiegelreflexcamera trok veel aandacht en belangstelling van fotografen die een online PENTAX Meeting in 2021 bezochten, een fan-evenement dat in november 2021 werd gehouden. PENTAX heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een commercieel product op basis van dit concept. Hoewel er voor de PENTAX K-3 Mark III Monochrome geen productielimiet geldt, zal deze slechts in kleine hoeveelheden tegelijk worden geproduceerd.

Het ontwerp van het nieuwe model is gebaseerd op de PENTAX K-3 Mark III - het vlaggenschip van PENTAX's APS-C-formaat serie die opmerkelijke beeldprestaties en een groot aantal geavanceerde functies in een compacte, duurzame behuizing integreert - terwijl een nieuwe, monochrome beeldsensor is toegevoegd. De camera is de enige monochrome digitale SLR-camera die momenteel op de markt is. De camera legt monochrome beelden met een hoge resolutie vast die rijk zijn aan gradaties, zodat gebruikers die graag al hun zintuigen gebruiken bij het maken van foto's en hun verbeeldingskracht aanwenden, een beeld van de kleurrijke wereld kunnen weergeven in zuivere zwart-wit beelden.

Monochroom-specifieke CMOS-beeldsensor
Om de kwaliteit van monochrome beelden te optimaliseren, bevat de camera een monochroomspecifieke, APS-C-formaat CMOS-beeldsensor zonder AA-filter (anti-aliasing) met ongeveer 25,73 effectieve megapixels. Typische kleurenbeeldsensoren zijn ontworpen om licht te ontvangen dat door rode (R), groene (G) en blauwe (B) kleurenfilters valt, zodat elke pixel slechts één kleurcomponent detecteert. Om een monochroom beeld samen te stellen, moeten kleurensensoren kleurgegevens omzetten in monochrome gegevens door de kleurgegevens die zij verzamelen te interpoleren. De nieuwe monochrome beeldsensor kan echter de door elke pixel in het beeld verkregen helderheidsgegevens getrouw weergeven - zonder het interpolatieproces - om extra gedetailleerde monochromatische uitdrukking te produceren, in beelden met een hoge resolutie en rijk aan gradaties.

Beeldkwaliteit exclusief ontworpen voor monochrome fotografie
De beeldkwaliteit van de oorspronkelijke PENTAX K-3 Mark III werd grondig opnieuw geëvalueerd en volledig opnieuw ontworpen om de beeldkenmerken van de nieuwe monochrome beeldsensor te optimaliseren. Het resultaat is een zeer gevoelige expressie met een natuurlijk bokeh (defocus) effect, rijke gradatie en extra fijne scherpte - een beeld dat alleen de monochrome beeldsensor kan leveren.

Een selectie van monochroom-specifieke verfijningen
De PENTAX K-3 Mark III Monochrome biedt drie aangepaste beeldmodi die exclusief zijn ontworpen voor monochrome fotografie om onderscheidende accenten te leggen. Naast de Standaard modus is er ook een Hard modus voor contrastrijke beelden en een Soft modus voor contrastrijke beelden met een laag contrast. In elke modus kunnen parameters als kleurtoon, key, contrast en scherpte nauwkeurig worden aangepast. Zo kan de fotograaf zijn beelden de gewenste finishing touch geven.

Exterieurdesign dat het monochroom fotografieconcept weergeeft
De PENTAX K-3 Mark III Monochrome heeft een witte achtergrondverlichting op het LCD-datapaneel aan de bovenzijde en "Monochrome" letters op de linkerbovenhoek van het achterpaneel. Het menuscherm is standaard in zwart-wit, terwijl de SR (Shake Reduction) badge in zilver is uitgevoerd. De pictogrammen op knoppen en schakelaars aan de buitenkant van de camera zijn uitgevoerd in drie grijstinten om de gebruikers te helpen bij de bediening van de camera. Al met al is het concept van monochrome fotografie duidelijk zichtbaar over de hele body van de camera.

 

 

 

Lees meer..
Lees minder
Lensvatting:Pentax K
Beeldverhouding:3:2
Aantal pixels:25,7 megapixel
Sensor formaat:23.3 x 15.5 mm
Sensor type:APS-C, CMOS monochromatisch
Stabilisatie:Ja, IBIS
Scherpstelpunten:101 punten, 25 cross type
ISO gevoeligheid:ISO 200-1.600.000
Optische zoeker (OVF):Ja, Pentaprisma 100% dekking, 1.05x vergroting
Monitor resolutie:TFT 1.620.000 dots
Mechanische sluiter:Ja
Elektronische sluiter:Ja
Centraal sluiter:Nee
Sluitertijden:Bulb, 30sec - 1/8000ste sec (electronisch 1/16000ste sec)
Burstsnelheid:12 fps
Videoresolutie:4K, FullHD
Videoframerate:Max 60fps in FullHD
USB C/Mini/Micro:USB-C
HDMI Full/Mini/Micro:HDMI Type-D
Microfoon ingang:Ja
Koptelefoon uitgang:Ja
Draadloos verbinden:Ja
Gewicht:820 gram body incl accu
Media:SD, SD-HC, SD-XC, UHS-1/UHS-II
Kaartsloten:2x
Accu:D-Li90
Meegeleverd:Strap O-ST162, ME Viewfinder Cap, Rechargeable Lithium-ion Battery D-LI90, USB Power Adapter, Power Plug, USB Cable I-USB166, Eyecup FU, Hot shoe cover FK, Sync socket 2p cap, Bodymount cap KII, Battery Grip terminal cover.
Samenstelling:Body only
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties