Actie
€ 1.999,00incl. BTW (21.00%)

Pentax K-3 Mark III Zwart

Merk: Pentax

Pentax Zomer Promotie
NU € 300 KASSAKORTING met kortingscode PENTAX300! Deze promotie is geldig t/m 3 augustus 2024.

PENTAX gelooft in de toekomst van spiegelreflex fotografie.
Als pionier van SLR-camera's in Japan heeft PENTAX al haar middelen - haar filosofie, technologieën en passie - ingezet voor de ontwikkeling van deze opmerkelijke camera. De PENTAX K-3 Mark III: het nieuwe vlaggenschip van de APS-C formaat SLR line-up.

De PENTAX K-3 Mark III beschikt over een groot aantal functies en uitstekende beeldprestaties om het plezier en de enthousiasme van het hele fotografische proces te optimaliseren - voor fotografen die veel waarde hechten aan de belangrijkste waarden van spiegelreflexcamera's en die fotografie koesteren als een levenslange passie. PENTAX ontwikkelde een hoogwaardige, gemakkelijk te bekijken optische zoeker die de fotograaf volledig laat opgaan in het fotograferen. Ook werden belangrijke onderdelen vernieuwd, zoals de beeldsensor, de beeldprocessor en de accelerator unit. Dit werd gedaan om de hoogst mogelijke beeldkwaliteit te bieden en de superhoge topgevoeligheid van ISO 1600000 te bereiken. Het compacte, stevige camerahuis zorgt voor een uitstekende bedienbaarheid en draagbaarheid - voordelen die kenmerkend zijn voor het APS-C formaat. 

Nieuwe optische zoeker met een gezichtsveld van circa 100% en een vergroting van ongeveer 1,05X.
De PENTAX K-3 Mark III heeft een hoogwaardige zoeker met een pentaprisma van hoogrefractieglas voor een vergroting van ongeveer 1,05 keer (met een FA 50mm F1.4 lens ingesteld op oneindig). Ondanks de compacte, lichtgewicht APS-C formaat SLR body, levert hij een waarheidsgetrouw, grote beeldweergave dat gelijk is aan dat van een full-frame SLR, en helpt hij u meer op te gaan in het fotograferen. Deze zoeker biedt ook een bijna 10 procent hogere helderheid, dankzij de verbeterde reflectie van het pentaprisma, terwijl ook een bijna 100 procent gezichtsveld wordt gegarandeerd. Door de integratie van een vervormingscompenserend optisch element en de optimalisatie van de lenscoatings biedt hij een natuurlijke, levensechte beeldweergave bij observaties met een hoge vergroting.

Het optimaliseren van het gevoel van opgaan in het fotoproces.
Omdat het zoekeroculair zo is ontworpen dat het uitsteekt boven het LCD-zoekerscherm - om te voorkomen dat uw neus in contact komt met de camerabehuizing - kunt u natuurlijker en comfortabeler in de zoeker kijken. Het oculair heeft ook een oogsensor, die de monitor uitschakelt op het moment dat u uw oog naar de oculairring brengt. Dit voorkomt dat de verlichting van het statusscherm de zichtbaarheid tijdens het fotograferen beïnvloedt, terwijl u comfortabeler beelden kunt vastleggen.

Optimalisering van het bedieningsgemak
De PENTAX K-3 Mark III heeft een transparant LCD-zoeker display dat een breder scala aan gegevens in het zoekervenster biedt. Omdat u de instellingen van de camera kunt aanpassen zonder uw blik van de zoeker af te wenden, kunt u zich beter op het onderwerp concentreren. Met de camera kunt u ook de gewenste combinatie van weergavegegevens programmeren, zoals rasterpatroon en AF-scherpstelpunt, zodat u de instellingen voor een bepaalde scène of een bepaald onderwerp snel kunt wijzigen.

Aangename sluiterwerking
De PENTAX K-3 Mark III beschikt over een bladschakelaar, een mechanisme dat eerder werd gebruikt in de PENTAX 645Z en PENTAX K-1. Vergeleken met de tactiele schakelaar die meestal in compacte SLR-camera's wordt gebruikt, zorgt de bladschakelaar voor een lichtere, soepelere sluiteractie en minimaliseert hij de camerabeweging die door de ontspanknop wordt veroorzaakt. Hij helpt u ook door de ontspanknop moeiteloos ingedrukt te houden tijdens continu-opnamen. De tijdspanne tussen het ontspannen en het maken van een opname is ook korter dan bij de PENTAX K-3 II, terwijl ook de spiegel- en sluitermechanismen van de camera zijn verbeterd. Door het verminderen van ongewenste mechanische acties, zoals het terugspringen van de spiegel, biedt de camera een heldere en aangename ontspanknop bediening. Telkens wanneer u op de ontspanknop drukt, voelt u de soepele werking en de snelle respons.

Ergonomisch ontwerp voor responsieve camerabediening
Voor comfortabel fotograferen en gemakkelijk dragen zijn de greep en de indeling van de bedieningsknoppen van de PENTAX K-3 Mark III geoptimaliseerd voor verschillende handgroottes en vingerlengtes. Na een reeks mock-ups en herhaalde controles werden ze geperfectioneerd, zodat u zich volledig op het fotograferen kunt concentreren.

Compatibiliteit met klassieke lenzen
Realiseert u zich dat elk van uw klassieke en geliefde objectieven zijn eigen karakteristieke sfeer creëert in vastgelegde beelden. Daarom is de PENTAX K-3 Mark III ook ontworpen voor klassieke objectieven. De camera slaat niet alleen de diafragmawaarde op als Exif-gegevens wanneer u een gewenst diafragma instelt met de elektronische draaiknop. Het is zelfs geschikt voor de TAv-modus.* Het biedt ook een meer gesegmenteerde instelling van de brandpuntsafstand van de lens bij SR-opnamen (Shake Reduction).

*De PENTAX K-3 Mark III maakt AE-fotografie bij gesloten diafragma mogelijk voor lenzen uit de M-serie en lenzen die voorheen alleen bij open diafragma konden worden gebruikt.

Nieuwe back-illuminated CMOS beeldsensor met ongeveer 25,7 megapixels.
De PENTAX K-3 Mark III is uitgerust met een nieuwe back-illuminated beeldsensor en ongeveer 25,7 effectieve megapixels. De sensor heeft ook een AA (anti-aliasing) filtervrij ontwerp om de fijnheid van het licht of de fijne contouren van een onderwerp natuurgetrouw weer te geven.

SRII voor bewegingscompensatie met vijf assen en 5,5 stops.
Het SR II mechanisme van de PENTAX K-3 Mark III compenseert camerabewegingen veroorzaakt door horizontale en verticale verschuiving, roll, pitch en yaw, met een breed compensatiebereik tot ongeveer 5,5 sluiterstappen*. Naast de universele automatische modus biedt dit mechanisme ook een Panning modus om langzaam bewegende onderwerpen vast te leggen. U kunt de modus kiezen die het ideale compensatie-effect voor uw onderwerp oplevert.

*In termen van de gebruikte sluitertijd voor foto's: gemeten in overeenstemming met CIPA normen, met behulp van een HD PENTAX-DA 16-85mmF3.5-5.6ED DC WR lens ingesteld op een brandpuntsafstand van 85mm.

Pixel Shift Resolution System
Door gebruik te maken van het SR II-mechanisme legt dit innovatieve systeem* vier beelden van dezelfde scène vast door de beeldsensor voor elk beeld lichtjes te verschuiven om alle RGB-kleurgegevens voor elke pixel te verkrijgen, en synthetiseert ze vervolgens in één samengesteld beeld met superhoge resolutie. Dit helpt de camera superhoge-resolutiebeelden te produceren met levensechte kleuren zonder onjuiste kleuren of ruis - iets wat conventionele camera's niet kunnen leveren.

*Bij gebruik van dit systeem wordt de gebruiker geadviseerd de camera tijdens de opname stevig te stabiliseren op een statief.

Lees meer..
Lees minder
Lensvatting:Pentax K
Beeldverhouding:3:2
Aantal pixels:25,7 megapixel
Sensor formaat:23.3 x 15.5 mm
Sensor type:APS-C, BSI CMOS
Stabilisatie:Ja, IBIS
Scherpstelpunten:101 punten, 25 cross type
ISO gevoeligheid:ISO 200-1.600.000
Optische zoeker (OVF):Ja, Pentaprisma 100% dekking, 1.05x vergroting
Monitor resolutie:TFT 1.620.000 dots
Mechanische sluiter:Ja
Elektronische sluiter:Ja
Centraal sluiter:Nee
Sluitertijden:Bulb, 30sec - 1/8000ste sec (electronisch 1/16000ste sec)
Burstsnelheid:12 fps
Videoresolutie:4K, FullHD
Videoframerate:Max 60fps in FullHD
USB C/Mini/Micro:USB-C
HDMI Full/Mini/Micro:HDMI Type-D
Microfoon ingang:Ja
Koptelefoon uitgang:Ja
Draadloos verbinden:Ja
Gewicht:820 gram body incl accu
Media:SD, SD-HC, SD-XC, UHS-1/UHS-II
Kaartsloten:2x
Accu:D-Li90
Meegeleverd:Strap O-ST162, ME Viewfinder Cap, Rechargeable Lithium-ion Battery D-LI90, USB Power Adapter, Power Plug, USB Cable I-USB166, Eyecup FU, Hot shoe cover FK, Sync socket 2p cap, Bodymount cap KII, Battery Grip terminal cover.
Samenstelling:Body only
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties