Actie
€ 949,00incl. BTW (21.00%)

Fuji X-T30 Body zwart

Merk: Fujifilm

Kleine en lichte camerabehuizing, ontworpen voor extra comfort en bediening.

Met zijn 383 gram kan gerust gezegd worden dat deze camera tot de lichtste in zijn klasse behoort en door zijn ontwerp geeft hij extra stabiliteit wanneer hij in de hand wordt vastgehouden. Door het vervangen van de selectieknoppen door een joystick is de camera eenvoudiger te bedienen.

 

Het achterste LCD scherm is tot wel 1.3mm slanker geworden en geeft een verbeterde responsiviteit in combinatie met de joystick is de camera daardoor sneller en intuïtiever te bedienen

De X-T30 is verkrijgbaar in de kleuren ‘Zwart’ en premium zilver. Daarnaast is dezecamera nu ook verkrijgbaar in een antraciet kleur. De antraciet versie is overigens pas verkrijgbaar vanaf medio mei 2019.

De X-T30 is uitgerust met een 4e generatie X-Trans CMOS 4 beeldsensor en de X-Processor 4 beeldverwerkingsprocessor. Op het gebied van fotografie is deze camera daarmee even krachtig als de FUJIFILM X-T3.

Ondanks zijn kleine afmeting en lichtgewichte behuizing beschikt deze camera over een beeldsensor van maar liefst 26,1 Megapixels. Daarmee kenmerkt deze camera zich door één van de hoogste resolutie APS-C body’s in combinatie met exceptionele ruisprestaties en een uitstekend kleur oplossend vermogen.

De laagst instelbare basis ISO waarde is nu ISO 160 tijdens het maken van RAW opnames.
Een waarde die voorheen alleen beschikbaar was als extra ISO instelling (L).

De exclusieve FUJIFILM ETERNA filmsimulatie is nu toegevoegd als optie waaruit gekozen kan worden. Ook kan er worden gekozen uit de verschillende monochroom aanpassingen voor bijvoorbeeld ACROS en monochroom en kan er worden gekozenvoor het ‘Color Chrome’ effect waardoor er diepere kleuren en kleurgradaties kunnen worden gemaakt.

Een vernieuwd AF systeem dat uitstekend presteert onder lastige lichtomstandigheden en voor flink verbeterde prestaties op het gebied van het volgen en scherpstellen op snel bewegende onderwerpen.

Het totale aantal fasedetectie autofocuspixels bestaat uit maar liefst 2.16 miljoen pixels.

Dat is ongeveer 4x het aantal fasedetectie autofocuspixels als dat er beschikbaar zijn op de X-Trans CMOS 3 modellen. De op de sensor aanwezige fasedetectie autofocuspunten zijn nu over het gehele oppervlak uitgespreid. Hierdoor is het mogelijk om bewegende onderwerpen tot in de hoeken te volgen en te kunnen fotograferen of filmen.

De lichtgevoeligheid van het fasedetectie autofocussysteem is verbeterd van +0.5EV

naar -3EV, waardoor scherpstellen onder slechte lichtcondities (bijvoorbeeld in het donker of bij kaarslicht) veel eenvoudiger en sneller zal verlopen.

Samen met de FUJIFILM X-T3 kenmerkt de X-T30 zich als best presterende autofocuscamera en functionaliteit binnen de X Serie. Bovendien brengt deze camera door de combinatie van de snelle X-Processor 4 beeldverwerkingsprocessor en het vernieuwde AF algoritme een verbeterde prestatie op het gebied van gezicht- en oogherkenning. Voor wat betreft gezicht herkenning kan er nu door de fotograaf worden gekozen op welk gezicht er moet worden scherp gesteld.

Ook de prestaties van het geavanceerde ‘scene herkenningssysteem’ (Advanced SRAuto Mode) zijn verder verbeterd. Wanneer deze instelling op de camera wordt gekozen, kiest de camera automatisch de beste instelling aan de hand van 58 verschillende voorinstellingen. Hierdoor kan de beste beeldkwaliteit worden verkregen zonder dat de fotograaf zich zorgen hoeft te maken over de camera- instellingen.

De FUJIFILM X-T30 beschikt nu over een geavanceerde 4K/30P video opnamemogelijkheid en is daardoor in staat om opnames te maken in hoge resolutie beeld- en geluid, inclusief de mogelijkheid voor gezicht- en oogdetectie.

De X-T30 maakt opnames in 6K (6240x3510 pixels) waardoor de 4K (3810x2160 pixels) beeldkwaliteit uitstekend wordt weergegeven. Er kan ook worden gefilmd in het DCI beeldformaat (17:9) waardoor beelden een meer filmische uitstraling wordt verkregen.

De beschikbare filmsimulaties, waaronder ook de filmsimulatie ETERNA, kunnen ook rechtstreeks worden toegepast tijdens het maken van video-opnames.

4K/30P video kan worden opgenomen als 4:2:0 bit naar een SD geheugenkaart. F- Log opnames kunnen worden gemaakt als 4:2:2 10 bit via de beschikbare HDMI uitgang. Dit maakt deze camera zeer geschikt voor onder andere de meer serieuze videograaf en filmmaker.

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering