Actie
€ 2.749,00incl. BTW (21.00%)

Fujifilm X-H2S Body

Merk: Fujifilm

Een buitengewoon snélle camera die menig andere camera in prestaties doet verbleken. Een systeemcamera met APS-C sensor die oprecht de lat weer flink hoger legt en alles te bieden heeft wat men van een professioneel vlaggenschip model mag verwachten.

Zowel op het gebied van fotografie als ook op die van video worden er dankzij de volledig nieuwe backside illuminated (BSI) en stacked “X-TransTM CMOS 5 HS” beeldsensor ongekende prestaties geleverd. Datzelfde gaat ook op voor de volledig nieuw ontwikkelde “X-Processor 5” beeldverwerkingsprocessor, die de krachtbron vormt van deze nieuwe systeemcamera van FUJIFILM. De 26,16 Megapixel CMOS beeldsensor kan maar liefst 4x sneller worden uitgelezen ten opzichte van het vorige model. Ook de nieuwe “X-Processor 5” beeldverwerkingsprocessor is flink sneller geworden, deze is in snelheid verdubbeld. Dankzij nieuwe toegepaste technologieën kan de FUJIFILM X-H2S ongekende prestaties leveren op het gebied van automatisch scherpstellen. De autofocus prestaties van deze nieuwe systeemcamera stelt de X-H2S in staat om foto’s te maken met een snelheid van maar liefst 40 beelden per seconde en dat alles zonder storende “blackout” van het zoekerbeeld. Bovendien is het autofocus systeem nu uitgerust met nieuwe AI-mogelijkheden op het gebied van onderwerp herkenning. Zo kan het AF systeem van de X-H2S onderscheid maken tussen mensen, dieren en voertuigen. Uiteraard zijn de vertrouwde gezicht- en oogherkenning verder verbeterd.

Er is ook gedacht voor diegenen die de X-H2S wil gaan gebruiken voor video- en filmproducties. Want ook op dat gebied heeft FUJIFILM met de X-H2S uitzonderlijk véél te bieden. Zo kan de camera nu filmen met een resolutie en snelheid van 6.2K/30P en slow motion opnames maken met een resolutie en snelheid van 4K/120P. Wie uitsluitend in 4K wil filmen heeft nu niet langer meer te maken met een ‘crop’ die in de voorgaande modellen werd toegepast wanneer er werd gefilmd op 4K50P en 4K60P. Dankzij de nieuwe stacked “X-TransTM CMOS 5 HS” BSI sensor en de nieuwe “X-Processor 5” beeldverwerkingsprocessor is ook het rolling-shutter effect tot een minimum beperkt. Bovendien kan de camera intern in alle modi filmopnames maken met een kleurdiepte van 4:2:2 10-bit en is er ondersteuning voor Apple ProRes 422.

Verdere verbeteringen van de X-H2S bestaan uit een verbetering van het vijf-assige interne beeldstabilisatie systeem (IBIS). Dat nu beeldstabilisatie kan bieden tot maar liefst 7 stops Ev. De body van deze camera is uiterst robuust en duurzaam vervaardigd uit aluminium, zodat hij ook tegen een stootje kan wanneer de camera onder professionele omstandigheden wordt gebruikt. Verder zijn er aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd aan de bedieningsinterface en is de camera voorzien van een nieuwe CFexpressTM Type B geheugenkaartsleuf. Daarnaast komt er voor deze camera een optionele add-on beschikbaar waarmee bestanden draadloos (en bedraad) kunnen worden overgezet van camera naar een LAN netwerk of computer. De X-H2S is het nieuwe vlaggenschip model uit de Fujifilm X-Serie die bekend staat om zijn geweldige beeldkwaliteit en zelfstandig ontwikkelde kleurreproductie technologie.

Lees meer..
Lees minder
Lensvatting:Fuji X
Beeldverhouding:3:2
Aantal pixels:26,2 Megapixel
Sensor formaat:Cropsensor
Sensor type:X-Trans Stacked BSI CMOS
Stabilisatie:IBIS
Scherpstelpunten:425
ISO gevoeligheid:ISO 80-25.600
Digitale zoeker (EVF):Ja
Zoeker resolutie:5,76 miljoen dots
Monitor resolutie:1,62 miljoen dots
Mechanische sluiter:Ja, t/m 1/8000
Elektronische sluiter:Ja, t/m 1/32000
Sluitertijden:Bulb, 30s t/m 1/32000
Burstsnelheid:40 bps
Videoresolutie:6,2K, 4K, FullHD
Videoframerate:120 bps
Videoprofielen:Standaard, Eterna & F-LOG
USB C/Mini/Micro:USB-C
HDMI Full/Mini/Micro:Fullsize HDMI
Microfoon ingang:3.5mm
Koptelefoon uitgang:3.5mm
Draadloos verbinden:Wi-Fi & Bluetooth
Gewicht:660 gram
Media:CFexpress Type B & SD
Kaartsloten:2
Accu:NP-W235S
Meegeleverd:Accu, oplader, datakabel, riem, dop, flitsschoen cover, kabel bescherming, handleiding.
Samenstelling:Body only
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties