Actie
€ 5.649,00incl. BTW (21.00%)

Nikon Z8 & 24-120 Kit

Merk: Nikon

Nikon Zomer Kassakorting!
NU € 700 KASSAKORTING met kortingscode NIKZOMER700! Deze promotie is geldig t/m 22 juli 2024.

De Z 8 combineert indrukwekkende prestaties met een compact ontwerp en is daardoor een uitstekende partner van de Z 9 en een creatieve opvolger van de D850. De body van de Z 8 weegt slechts circa 910 gram en is 30% kleiner dan die van de Z 9 en 15% kleiner dan die van de D850. Dit is de perfecte hybride camera voor filmmakers die een lichtere camerabody willen voor het maken van opnamen uit de hand of een full-frame camera die perfect past op elke videorig, inclusief de meeste gimbals.

De Z 8 is een echte krachtpatser voor het maken van foto’s en video ́s en biedt met zijn 45,7 megapixels voor foto ́s en de eigen videoresolutie van 8,3K vele mogelijkheden. Dezelfde stacked CMOS-sensor en EXPEED 

7-processor als bij de Z 9 waarborgen een spectaculaire beeldkwaliteit en bieden filmmakers een maximale flexibiliteit om zich aan elke workflow aan te passen. Video kan met allerlei verschillende beeldsnelheden en codecs worden opgenomen, waaronder 12-bits RAW voor videobeelden van maximaal 8,3K/60p of 4,1K/120p. Fotografen kunnen werken in diverse bestandsgrootten en snelheden voor serieopnamen, waaronder een verbluffend hoge 120 bps. Voor makers van HDR-inhoud maakt de camera 10-bits HEIF-foto ́s en neemt hij 10- bits HLG-video op.

Hoewel de Z 8 een kleinere en lichtere camerabody dan de Z 9 heeft, doet dit zeker niet ten onder aan de betrouwbaarheid: de Z 8 is voorzien van een weerbestendige afdichting van professionele kwaliteit en waarborgt betrouwbare prestaties bij lage temperaturen, omdat de camera net zo goed bestand is tegen kou als Nikon’s D6 en Z 9 topmodellen. De Z 8 is bovendien de eerste systeemcamera van Nikon met twee USB- C-poorten, waardoor het mogelijk is om bestanden over te zetten tijdens het opladen. Naast de camera is er voor ieders voorkeur en budget een NIKKOR Z-objectief beschikbaar en zijn er talloze bijbehorende accessoires, van gimbals tot microfoons en meer.

Video
Neemt vlekkeloze 8K- of 4K-video op en beschikt over talrijke ruimtebesparende en tijdbesparende functies. Gebruikers kunnen 12-bits RAW-video-opnamen in de camera maken en met Nikon's N-RAW bestanden werken, die half zo groot zijn als ProRes RAW HQ-bestanden. Full-HD-proxybestanden worden in de camera gemaakt wanneer je met de interne 8,3K N-RAW indeling of de 4,1K ProRes RAW HQ-indeling filmt.

Foto's
Maakt prachtige foto's van 45,7 MP met een verbluffend groot dynamisch bereik en biedt serieopnamen met flexibele snelheden tot maar liefst 120 bps met volledige AF/AE zonder black-out van de zoeker. Met speciale portretfuncties kunnen fotografen tint en helderheid verfijnen of huidtinten verzachten.

Stacked 45,7 MP full-frame CMOS-sensor
Ontworpen door Nikon om een beeldkwaliteit met een zeer hoge resolutie te leveren. Door uiterst hoge scansnelheden van de sensor en superkorte sluitertijden treedt er praktisch geen rolling shutter-vertekening op.

Lees meer..
Lees minder
Lensvatting:Z vatting
Beeldverhouding:3:2
Aantal pixels:45,7 megapixel
Sensor formaat:FX fullframe
Sensor type:BSI, stacked
Stabilisatie:Ja
Pixelshift:Nee
Scherpstelpunten:493
ISO gevoeligheid:ISO 32-102400
Optische zoeker (OVF):Nee
Digitale zoeker (EVF):Ja, OLED
MeetzoekerNee
Zoeker resolutie:3,69 miljoen dots
Monitor resolutie:1 miljoen dots, TFT
Mechanische sluiter:Nee
Elektronische sluiter:Ja
Centraal sluiter:Nee
Sluitertijden:1/32000s tot 30s, BULB
Burstsnelheid:120bps
Videoresolutie:8K
Videoframerate:120bps
USB C/Mini/Micro:USB-C
HDMI Full/Mini/Micro:HDMI type-A
Microfoon ingang:Ja 3,5mm
Koptelefoon uitgang:Ja 3,5mm
Draadloos verbinden:Ja (bluetooth, wifi, FTP)
Gewicht:910 gram
Media:CFexpress type B, XQD, SD UHS-II
Kaartsloten:2x
Accu:EN-EL15c
Samenstelling:Body only
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties