Actie
€ 899,00incl. BTW (21.00%)

Fujifilm XF8mm F3.5 R WR

Merk: Fujifilm

De XF8mmF3.5 R WR is een ultragroothoek (UWA) prime objectief met een vaste brandpuntsafstand van 8mm (equivalent aan 12mm t.o.v. het 35mm filmformaat). Dit prime objectief beschikt over het breedste zichtveld binnen het assortiment van FUJINON XF-objectieven voor de FUJIFILM X Serie camera’s. 

Dit nieuwe ultra wijde groothoekobjectief (UWA) biedt een beeldhoek van maar liefst 121 graden diagonaal en 112 graden horizontaal. Hoewel wij mensen ook over een groot en breed zichtveld beschikken is de effectieve en actieve waarneembare zichthoek voor een gemiddeld persoon beperkt tot ongeveer slechts 60 graden. Deze beeldhoek voor dit UWA 8mm objectief (equivalent aan 12mm t.o.v. het 35mm filmformaat) legt informatie vast van een gebied dat daarmee ongeveer twee keer zo groot is als het effectieve visuele zichtveld van de mens. Dit objectief laat daarmee meer ‘zien’ dan dat wij zelf effectief kunnen waarnemen. 

Dankzij FUJIFILM's unieke optische prestaties en uitmuntende kennis op het gebied van optica is het mogelijk om een beeld met rand-tot-rand scherpte te produceren zonder vervorming langs de randen of in de hoeken. Het oplossend vermogen van dit UWA-objectief is ongekend groot en doet dit bovendien in een ongelooflijk hoge detailweergave. Takken, bladeren of een uitgestrekte wildernis, ieder detail legt dit objectief uiterst precies vast. Maar denk bijvoorbeeld ook aan decoratieve details zoals te zien zijn in een majestueuze kathedraal of tempel. Het compacte ontwerp van dit objectief zorgt voor ultieme draagbaarheid, waardoor gebruikers op een zeer prettige wijze kunnen genieten van de wereld van UWA-fotografie, zonder dat zij daarvoor een zwaar objectief in hun tas moeten steken.

Het XF8mmF3.5 R WR is een UWA-objectief dat beschikt over een buitengewoon hoge beeldresolutie en optische prestaties. Het objectief bestaat uit 12 lenselementen die zijn geplaatst in negen groepen, inclusief drie asferische elementen en twee ED-elementen. De brandpuntsafstand van dit UWA objectief is subliem toepasbaar voor het vastleggen van grote hoeveelheden informatie in landschapsfotografie of voor het benutten van een uniek perspectief en het maken van indrukwekkende opnames. 

De XF8mmF3.5 R WR is 52.8mm lang, weegt slechts 215g en maakt gebruik van een populaire filtermaat van 62mm. Dit is ideaal vanwege de grote beschikbaarheid van diverse filters die zo eenvoudig op dit objectief kunnen worden geplaatst. Ondanks dat we hier spreken over een UWA-objectief, is het compacte formaat en zijn lichte gewicht kenmerkend en dat maakt dit objectief tot een ideaal walkaround- en reisobjectief dat geschikt is voor een breed aantal onderwerpen.

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties