Actie
€ 459,00incl. BTW (21.00%)
Op voorraad

Fujifilm XF23mm F2 R WR Zwart

Merk: Fujifilm

De ‘FUJINON XF23mmF2 R WR’ is FUJIFILM’s nieuwste toevoeging aan een reeks van verwisselbare objectieven voor haar FUJIFILM X-Serie premium systeem camera’s en heeft met zijn 23mm een brandpuntsafstand van 35mm (35mm kleinbeeld equivalent). 

Daarmee is dit objectief bijzonder veelzijdig inzetbaar en kan deze worden gebruikt voor het fotograferen van zeer uiteenlopende onderwerpen van landschappen tot portretten. Door het maximale diafragma van F2.0, kan dit nieuwe 23mm objectief zelfs worden gebruikt onder minder goede lichtomstandigheden.

Het objectief beschikt bovendien over een zeer snelle autofocusmotor, waardoor er razendsnel op ieder onderwerp kan worden scherp gesteld. Door zijn compacte en lichtgewicht ontwerp (het objectief weegt slechts 180 gram en heeft een filterdraad van 43mm) is de FUJINON XF23mm F2 R WR voor de fotograaf één groot plezier om mee te werken.

De FUJINON XF23mmF2 R WR is een groothoek objectief dat in staat is om een excellent goede beeldkwaliteit te leveren met een uitmuntende beeldresolutie. Zo worden zelfs de kleinste details en de meest subtiele kleurnuances keer op keer feilloos vastgelegd. Hierdoor is dit objectief uitermate geschikt om te worden gebruikt in combinatie met de door FUJIFILM ontwikkelde X-Trans sensor techniek.

Binnenin het objectief wordt gebruik gemaakt van een stille stappenmotor** voor aansturing van de autofocus en het bewegen van de lensgroepen voor een optimale en snelle scherpstelling.

De metalen behuizing heeft een luxueuze uitstraling en biedt een duurzaam en robuust gevoel. Zowel de scherpstelring als de ring voor het bedienen van het diafragma zijn zo gemaakt dat deze optimaal bedient kunnen worden.

Het objectief is bruikbaar bij lage temperaturen tot maximaal -10 graden Celsius en is stof en weerbestendig.

De FUJINON XF23mmF2 R WR bevat daarnaast tien lenselementen in zes groepen en beschikt over twee asferische elementen. Er kan vanaf 22cm scherp gesteld worden en het diafragma is voorzien van 9 afgeronde lamellen. 

* Zwart model: Eind September 2016 / Zilver model: Januari 2017

** Een stappenmotor is een borstelloze synchrone elektromotor waarvan de hoekverdraaiing nauwkeurig te beheersen is.

Optionele accessoires:

  • Dit objectief kan worden gebruikt met de metalen geventileerde zonnekap ‘LH-XF35-2’, welke ook compatible is met de XF35mmF2 R WR.
  • Samen met de introductie van de XF23mmF2 R WR wordt er ook een zilveren versie van de ‘LH-XF35-2’ zonnekap geïntroduceerd. Dit stelt fotografen in staat om een bijpassende zonnekap te kopen voor hun objectief.

Belangrijkste specificaties:

Type: Fujinon lens XF 23mm F2 R WR

Constructie objectief: 10 lenselementen in 6 groepen (waaronder 2 asferische elementen)

Brandpuntstafstand (en 35mm equivalent): f=23mm (35mm)

Grootste diafragma: F2

Kleinste diafragma: F16

Diafragma: 9 (afgeronde bladen in stappen van 1/3e EV (19 stappen)

Minimale focusafstand: 22cmï½ï¿½∞

Maximale vergroting: 0.13x

Afmeting externe afmeting: Φ60mm x 51.9mm

Gewicht: 180gram

Filtermaat: 43mm

Bijgeleverde accessoires: Lenskap FLCP-43, lensdop achterzijde RLCP 001, zonnekap, schoonmaakdoekje

 

 

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties