Actie
€ 999,00incl. BTW (21.00%)

LEICA DG Vario-Elmarit 12-35mm F2.8 ASPH Power OIS

Merk: Leica

Deze veelzijdige Micro Four Thirds-lens heeft een groot diafragma, een zoombereik van 12-35 mm (vergelijkbaar met 24-70mm op een 35mm-camera) en een filterdiameter van 58 mm. Dankzij zijn compacte formaat, constante diafragma van F2.8 en ingebouwde O.I.S. (optische beeldstabilisator) is de lens geschikt voor vrijwel elke opnamesituatie. De nieuwe lens is de vervanger voor de uit productie genomen LUMIX G X VARIO 12-35 mm / F2.8 II ASPH. Het is een van de LUMIX G Micro Four Thirds-lenzen van Panasonic met de hoogste kwaliteit en is ontworpen om te voldoen aan de strenge optische normen van LEICA. Ondanks zijn lichte gewicht van maar 306 gram is deze robuuste lens spatwater- en stofbestendig1 en bestand tegen temperaturen tot -10o Celsius.

Om uitzonderlijke optische prestaties mogelijk te maken bevinden zich in de nieuwe LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S. veertien lenselementen verdeeld over negen groepen, waaronder vier asferische lenzen, één UED (Ultra Extra-Low Dispersion) lens en één UHR (Ultra High Refractive Index) lens. Het ontwerp van die laatste lens is aangepast zodat hij nu meer licht doorlaat voor een natuurlijke kleurweergave. Verder is de lens voorzien van de unieke Nano Surface Coating van Panasonic, dat reflecties beperkt over het volledige zichtbare lichtbereik en, in samenwerking met een nieuw lichtafschermend component, ghosting (dubbelbeelden) en flare (lichtvlekken) minimaliseert. De diafragmaopening met 7 lamellen is rond voor vloeiende, aantrekkelijke bokeh-effecten in de onscherpe delen van het beeld.

De LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S.is veelzijdiger dan de oude LUMIX G X VARIO 12-35mm / F2.8 II ASPH. dankzij een kortere scherpstelafstand van slechts 0,15 m (in de groothoekstand) met een grotere vergrotingsfactor van 0,21x (bij een scherpstelafstand van 17 mm). De lens is verder voorzien van een nieuw mechanisme dat zorgt voor het onderdrukken van focus breathing, een storend effect dat zich kan voordoen tijdens het maken van video's, en een diafragmaregeling in microstappen waarmee de belichting vloeiend kan worden aangepast tijdens het opnemen. Samen met de stille, uiterst nauwkeurige autofocus en de bijzonder effectieve O.I.S.-technologie, die bewegingsonscherpte tegengaat, zorgen deze functies ervoor dat dit een ideale lens is voor het maken van professionele video's en foto's.

Lees meer..
Lees minder
Type:Groothoek tot tele zoom objectief
Brandpuntsafstand:12-35mm (35mm equivalent 24-70mm)
Vatting:Micro Four Thirds
Serie:LEICA DG VARIO-ELMARIT
Lenselementen:14
Lensgroepen:9
Vergrotingsfactor:0,21x
Filtermaat:ø58mm
Weersbestendig:Ja
Stabilisatie:Ja
Gewicht:306 gram
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties