Actie
€ 1.799,00incl. BTW (21.00%)
Op voorraad

Sigma 14mm F1.4 DG DN SE

Met de SIGMA 14mm F1.4 DG DN | Art lanceert SIGMA’s werelds eerste 14mm prime lens met een maximaal diafragma van F1.4, een must have voor onder andere de fanatieke sterrenfotograaf. Deze wereldprimeur kwam tot stand door een samensmelting van SIGMA’s beste optische technologieën, van ontwerp tot het productieproces.

De sterrenhemel is voor veel fotografen een bron van inspiratie. Om een veeleisend en fascinerend onderwerp als de sterrenhemel perfect vast te leggen, vergt niet alleen een goede planning maar vraagt ook om de best mogelijke apparatuur. Met dat laatste idee in het achterhoofd, gingen de technici van SIGMA aan de slag met de ontwikkeling van de SIGMA 14mm F1.4 DG DN | Art, een ultragroothoek met niet alleen een maximaal diafragma van F1.4 maar ook ultieme optische prestaties. Dit heeft geresulteerd in een unieke lens met sublieme prestaties. Zo zijn onze technici erin geslaagd sagittale coma flare zorgvuldig en gelijkmatig te corrigeren. Saggitale coma flare is een lensfout waardoor lichtpunten aan de rand van je beeld niet als punten worden afgebeeld maar de vorm krijgen van de staart van een komeet en soms zelfs een soort dubbele staart. Dit is met name bij sterrenfotografie erg hinderlijk.

De SIGMA 14mm F1.4 DG DN | Art is ‘s werelds eerste F1.4-objectief voor systeemcamera’s. Dankzij het diafragma van F1.4, is dit objectief tweederde stops lichter dan zijn voorgang, de SIGMA 14mm F1.8 DG HSM Art voor DSLR, hiermee laat dit objectief 58% meer licht op de camerasensor vallen. Dit maakt dit objectief uitermate geschikt voor astrofotografie en hand-held fotografie in donkere omstandigheden. De lens is opgebouwd uit 19 elementen in 15 groepen, waaronder één SLD-glaselement, drie FLD- glaselementen en vier asferische lenselementen. Deze elementen vormen samen een luxueuze lensconfiguratie die verantwoordelijk is voor geavanceerde aberratiecorrectie en een hoge mate van precisie. Dankzij het optische ontwerp en de gebruikmaking van de juiste coatings, worden ook ghosting en flare grondig aangepakt. Dit zorgt voor heldere, scherpe opnamen van onder andere de sterrenhemel en nachtscènes.

Ook is de SIGMA 14mm F1.4 DG DN | Art uitgerust met een zogenaamde High-response Linear Actuator (HLA). Deze HLA zagen we voor het eerst in de recent gelanceerde SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS
| Sports, en is verantwoordelijk voor een ongekend snelle, nauwkeurige en stille autofocus. De robuuste body van de SIGMA 14mm F1.4 DG DN | Art is gemaakt van een combinatie van aluminium en zogenoemd Thermally Stable Composite (TSC). Hieraan dankt dit objectief zijn strakke en in het oog springende afwerking. De stof- en spatwaterdichte structuur en de water- en olieafstotende coating op het voorste glaselement maken de SIGMA 14mm F1.4 DG DN | Art het ideale objectief voor nachtelijke outdoor fotografie. Deze lens is kortom geoptimaliseerd voor (sterren)landschappen, die extreem hoge prestaties vereisen.

Verder is de lens voorzien van een afneembare statiefgondel. Deze is Arca-Swiss compatible. Het gebruik van een statiefplaatje is dus niet nodig. Ook beschikt het objectief over een filterhouder aan de achterkant (bij de lensvatting) en dankzij een MFL-schakelaar (Manual Focus Lock) schakel je eenvoudig de scherpstelring uit. Zo kan de gebruiker zich concentreren op de opname zonder zich zorgen te hoeven maken over dat de scherpstelafstand per ongeluk verandert. Dat is met name handig bij het fotograferen met lange sluitertijden. diverse handige schakelaars. Ook de AFL knop op de body is ideaal. Hieraan kan iedere functie worden toegewezen. Dit soort handigheidjes vergroten niet alleen de creativiteit van de gebruiker máár zeker ook het gebruiksgemak. Ook is de lens zo geconstrueerd dat je aan de voorkant eenvoudig een lensverwarmer kan bevestigen. Met een lensverwarmer voorkom je interne condensatie. Dat kan optreden tijdens het gebruik in koude nachten. Super handig is ook de speciale frontdop. Deze is voorzien van een vergrendelingsmechanisme én filtersleuven. Hierin kan je de speciale filters bewaren.

Lees meer..
Lees minder
Type:Vast brandpunt ultra groothoek
Brandpuntsafstand:14mm
Diafragmabereik:F/1.4-F/16
Vatting:Sony E
Serie:Sigma Art
Beeldcirkel:Fullframe
Lenselementen:19
Lensgroepen:15
Vergrotingsfactor:1:11,9
Beeldhoek in º:114,2º
Filtermaat:Nvt
Automatische scherpstelling:Ja
Manuele scherpstelling:Ja
Minimale scherpstelafstand:30cm vanaf de sensor gemeten
Scherpstelling intern:Ja
Diafragmaring:Ja
Diafragmabladen:11 afgeronde bladen
Focuslimiter:Focus lock
Weersbestendig:Stof- en spatwater afstotend, water en olie afwerende coating op frontelement.
Stabilisatie:Nee
Zonnekap ingebouwd:Ja
Statiefgondel:Ja (optioneel te gebruiken)
Gewicht:1170gram
Diameter x Lengte:101.4mm x 149.9mm
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering