Actie
€ 849,00incl. BTW (21.00%)
Op voorraad

Sony 15mm F/1.4 G

Merk: Sony

Een innovatief optisch ontwerp met drie asferische elementen corrigeert veldkrommingen en aberratie, voor een verbluffende resolutie in het gehele, brede beeldveld van de lens van 15 mm, zelfs bij een volledig diafragma van F1.4. Eén ED-glaselement (extra lage verstrooiing) en één Super ED-glaselement zorgen voor nog minder chromatische aberratie en onderdrukken perifere kleurranden.

Dankzij de grote F1.4-diafragma van deze lens kunt u prachtige bokeh creëren, die nog beter is door nauwkeurig bestuurde sferische aberratie en een 7-bladig rond diafragma. Met een minimale scherpstelling van 0,17 meter en een maximale vergroting van 0,15x kunt u ook van dichtbij diepe bokeh produceren. Indrukwekkende close-ups komen bij zowel films als foto's van pas.

Het kleine formaat van deze lichte lens is perfect afgestemd op APS-C-camerabehuizingen. Een ontwerp dat de voordelen van asferische elementen optimaal benut en de korte spiegelloze flens-back-afstand biedt prachtige resultaten in een lens van slechts 66,6x69,5mm (2-5/8x2-3/4inch) en 219g (7,8 oz.). Een ideale keuze voor groothoekopnamen van landschappen, architectuur, interieur en spontane foto's.

Met de twee lineaire motoren is deze lens razendsnel. Hij beschikt over een nauwkeurige AF en tracking voor zowel foto's als films. Met de autofocus en tracking kan de volledige snelheid van de behuizing worden benut, zodat zelfs snel of grillig bewegende onderwerpen stil en betrouwbaar kunnen worden vastgelegd.

Dankzij een ingebouwde scherpstelling waarbij de lengte van de lens tijdens het scherpstellen gelijk blijft, is deze lens praktisch in tal van situaties. En met het vaste zwaartepunt is de balans op een gimbal ook betrouwbaarder. Deze kleine en lichte lens is bovendien heel eenvoudig te hanteren. Het geavanceerde optische ontwerp beperkt focus breathing en vermindert ongewenste beeldhoekverschuivingen in films.

De scherpstelring heeft een handmatige scherpstelling met lineaire respons en voelt als een mechanische scherpstelling. Er is een diafragmaring met klikstop voor een intuïtieve diafragmabediening, een knop voor scherpstelvergrendeling en een scherpstelmodusschakelaar voor extra veelzijdigheid. Voor betrouwbaarheid op uitdagende buitenlocaties heeft deze stevige lens een stof- en vochtbestendig ontwerp.

Lees meer..
Lees minder
Type:Vast brandpunt
Brandpuntsafstand:15mm
Diafragmabereik:F/1.4-F/16
Vatting:Sony E-mount
Serie:Sony G
Beeldcirkel:Cropsensor APS-C
Lenselementen:12
Lensgroepen:13
Vergrotingsfactor:0,15x
Beeldhoek in º:87º
Filtermaat:ø55mm
Automatische scherpstelling:Ja
Manuele scherpstelling:Ja
Minimale scherpstelafstand:0,17m
Scherpstel motoren:Lineair
Scherpstelling intern:Ja
Parfocaal:Nee
Diafragmaring:Ja
Diafragmabladen:7
Focuslimiter:Nee
Weersbestendig:Ja
Stabilisatie:Nee
Zonnekap ingebouwd:Nee
Statiefgondel:Nee
Gewicht:219gram
Diameter x Lengte:ø66,6x69,5mm
Meegeleverd:Zonnekap, lensdoppen, tas, handleiding.
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties