Actie
€ 6.699,00incl. BTW (21.00%)

Sony 300mm F2.8 GM OSS

Deze lens biedt de superieure detaillering wat de G-Master lenzen kenmerkt, evenals snelle, zeer nauwkeurige AF-prestaties. Dankzij het lichtgewicht ontwerp van ongeveer 1470gram (exclusief statief) en de uitstekende gewichtsbalans kan je met deze lens scherpe, dynamische en beslissende momenten vastleggen, wat ideaal is als je snel bewegende sporten of beweeglijke dieren uit de hand wilt vastleggen. In combinatie met bijvoorbeeld de α9 III zijn snelle continu-opnamen met AF/AE-tracking tot 120 beelden per seconde mogelijk. Zelfs onderwerpen met complexe en uiteenlopende bewegingen kunnen zeer nauwkeurig worden gevolgd. Het is een ideale match voor lichtgewicht camerabody’s doordat deze lens de belasting op de fotograaf verminderd, en zo vermoeidheid tijdens lange hand-held opnamesessies kan beperken. Bovendien is deze lens geschikt voor gebruik met een teleconverter, waardoor je opnamen kunt maken tot 600mm (gelijk aan 900mm bij gebruik met een APS-C camera).

Door deze 300mm lens toe te voegen aan Sony’s lenzen line-up met reeds verkrijgbare 400mm en 600mm super-telezoomlenzen, ondersteunt Sony een breed scala aan behoeften en opnameomgevingen voor professionele en gevorderde amateurfotografen. In het bijzonder steunt Sony met deze lens sport- en wild life fotografen die behoefte hebben aan bereik, draagbaarheid en een hoge opnamesnelheid.

G Master-teleobjectief met een hoge resolutie en prachtige bokeh
Dankzij de geavanceerde technologie van Sony legt deze G Master lens met zijn hoge resolutie en prachtige bokeh het onderwerp duidelijk vast. Daarnaast draagt de nauwkeurige AF van deze lens bij aan het vastleggen van beslissende momenten in sport, nieuwsrapportages, evenementen en natuurfotografie. De FE 300mm F2.8 GM OSS lens beschikt over een innovatief optisch ontwerp met drie Super ED (Extra-low Dispersion) glaselementen en één ED glaselement om chromatische aberratie te onderdrukken en een hoge resolutie en contrast over het gehele frame te bereiken. De uitstekende resolutie en het contrast worden tot aan de randen van het beeld behouden, waardoor je meer vrijheid hebt om beelden te croppen en te bewerken in de post-productie.

De prachtige, romige bokeh, wat een kenmerk is van G Master, vormt een ideale aanvulling op de brandpuntsafstand van 300 mm en het maximale diafragma van F2.8 van het objectief. Met deze bokeh kan je een kleine scherptediepte gebruiken om onderwerpen te laten opvallen tegen de achtergrond. Elk objectief wordt tijdens de productie afzonderlijk gekalibreerd om de bokeh-kwaliteit te optimaliseren. Een cirkelvormig diafragma mechanisme met 11 lamellen draagt bij aan een vloeiende bokeh.

Krachtige AF en snelle continu-opnamen met AE/AF-tracking tot 120 beelden per seconde
De combinatie van twee nieuwe XD (extreem dynamische) lineaire motoren en besturingsalgoritmen zorgt voor snelle AF-prestaties, hoge precisie en weinig trillingen. In combinatie met de α9 III maakt dit snelle continu-opnamen met AF/AE-tracking tot 120 beelden per seconde mogelijk. Hierdoor kan je dynamische onderwerpen vastleggen zonder een moment te missen, zelfs bij het fotograferen van scènes waarin het onderwerp snel of onregelmatig beweegt, zoals bij sport, dieren en evenementen. Bovendien zijn de AF-prestaties van deze lens uitstekend, zelfs wanneer een (apart verkrijgbare) teleconverter wordt gebruikt.

Uitzonderlijke mobiliteit en comfortabele bediening
Door de uitgebreide maatregelen die Sony heeft getroffen om het gewicht te verminderen is de FE 300mm F2.8 GM OSS met ongeveer 1470 gram (exclusief statiefbevestiging) de lichtste in zijn klasse. Bij het ontwerp van deze lens is rekening gehouden met de gewichtsbalans. De interne lensbuis is gemaakt van een duurzame magnesiumlegering om zowel een hoge robuustheid als een licht gewicht te bereiken. Het gewicht is niet geconcentreerd aan de voorzijde van de lens, wat nauwkeurig pannen tijdens opnamen uit de hand mogelijk maakt. Daarnaast zorgt MODE3 voor een verbeterde viewfinder stabiliteit en optimaliseert het algoritme voor beeldstabilisatie, waardoor je nauwkeurig dynamische scènes kunt vastleggen.

Bovendien, in combinatie met de α9 III, kun je "preset focus" toewijzen aan de functie-ring waarmee je de focus direct kunt aanpassen aan elke positie. Verder heeft de camera een comfortabele bediening die professionele opnamen ondersteunt, inclusief focus hold-knoppen op vier locaties waaraan je je favoriete functies kunt toewijzen.

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties