Actie
€ 949,00incl. BTW (21.00%)

Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 Nikon

Merk: Tamron

De nieuwe Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 combineert compactheid en gebruiksgemak met uitmuntende optische prestaties en is perfect geschikt voor de nieuwste Nikon Z camera's met hoge resolutie. De autofocus wordt aangedreven door Tamron's VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineair scherpstelmechanisme, wat zorgt voor een snelle, precieze en stille werking. Dit objectief blinkt ook uit in close-up fotografie, met een minimale scherpstelafstand van slechts 18 centimeter in de groothoekstand en een maximale vergrotingsverhouding van 1:2,7, wat bijna halve ware grooe is. Het ontwerp focust op gebruiksgemak, met een duurzame coating op de behuizing ter voorkoming van krassen en een rubberen scherpstelring voor een comfortabele en stevige grip.

De beste beeldkwaliteit in zijn klasse over het gehele zoombereik.
De zoom maakt gebruik van de nieuwste ontwerp expertise en bestaat uit een optische constructie met 17 elementen in 15 groepen. Twee optimaal gerangschikte LD (Low Dispersion) en GM (Glass Molded Aspherical) lenselementen controleren optische aberraties tot de hoogste graad. Het objectief biedt hoge resolutie en scherpte, van rand tot rand, en van hoek tot hoek, over het gehele zoombereik, zelfs bij wijd open diafragma. Bovendien voegt de zachte, prachtige, ronde bokeh, die gecreëerd kan worden met een objectief met een groot diafragma, een extra dimensie toe aan bijvoorbeeld portreen. Het algehele compacte formaat en de hoge prestaties kunnen optimaal gebruikt worden met topklasse mirrorless camera's met ultrahoge resolutie.

Snelle, stille VXD lineaire motor voor snelle en zeer nauwkeurige autofocus.
Het AF-aandrijfsysteem maakt gebruik van Tamron's VXD lineaire motor scherstelmechanisme. De snelle, uiterst nauwkeurige AF reageert buitengewoon snel en biedt betrouwbare en nauwkeurige scherpstelling, van de kortste scherpstelafstand tot oneindig, ondanks het grote diafragma van F/2.8. Het objectief biedt ook uitstekende autofocus tracking van bewegende onderwerpen, zodat je altijd klaar bent voor snelle acties. Bovendien is de scherpstelmotor stil, dus ideaal voor het maken van zowel foto's als video's in situaties die een laag geluidsniveau vereisen.

Lichtgewicht en compact.
De 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 is een standaard zoomobjectief met een groot diafragma dat uitblinkt in compactheid en lichtgewicht, met een lengte van slechts 119,8 mm, een maximale diameter van 75,8 mm en een gewicht van slechts 550 gram. De filtermaat bedraagt 67 mm. Dit formaat is ideaal voor als je veel onderweg bent en het lichte gewicht is perfect voor langere fotosessies uit de hand. Daarmee is de 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 het ideale objectief voor reizen, straatfotografie, dagelijks gebruik en alle onverwachte fotomomenten.

Kortste scherpstelafstand van 18 cm in de groothoekstand geeft een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:2,7.
De 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 heeft een minimale scherpstelafstand van 18 cm in de groothoekstand. De werkafstand krimpt hierbij tot ongeveer 4,4 cm vanaf de frontlens tot het onderwerp. Omdat de maximale vergrotingsfactor 1:2,7 is, kun je dicht bij je onderwerp komen voor groothoek macrofotografie. Dit maakt een krachtige visuele impact mogelijk, met het onderwerp groot in beeld op de voorgrond, terwijl ook een groot gedeelte van de achtergrond zichtbaar blijft. Perfect voor creatieve close-upfoto's.

Verbeterd algemeen ontwerp voor gebruiksvriendelijke bediening.
Elk onderdeel van het objectief is met uiterste zorg en aandacht voor detail bekeken, wat heeft geleid tot een verbeterd ontwerp dat de gebruiksvriendelijkheid en ergonomie naar een hoger niveau tilt. De 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 heeft een glanzend zwarte afwerking, die niet alleen elegant oogt maar ook beter bestand is tegen slijtage, krassen en vingerafdrukken. De handligging is verbeterd, waardoor het comfortabeler in gebruik is. Het gladde en elegant gebogen oppervlak van de merkring geeft het objectief een stijlvolle en waardige uitstraling, wat de functionele schoonheid en de hoge kwaliteit benadrukt.

De vochtbestendige constructie van Tamron biedt een beschermende barrière die helpt voorkomen dat het objectief aangetast wordt door vocht of regen. Daarnaast is er de Tamron Fluorine Coating op de frontlens die water en olie afstoot, waardoor vlekken, vingerafdrukken en vuil gemakkelijker kunnen worden weggeveegd en condensatie op het lensoppervlak wordt voorkomen. Samen vergroten deze eigenschappen de duurzaamheid en bruikbaarheid van het objectief onder moeilijke omstandigheden.

 • Model: A063z
 • Brandpuntafstand: 28-75mm
 • Maximale diafragma opening: F/2.8
 • Minimale diafrafgma opening: F/22
 • Beeldhoek: 75 ゚23′-32 ゚11′(voor full-frame mirrorless)
 • Optische constructie: 17 elementen in 15 groepen
 • Minimale scherpstelafstand: 0,18m (Groothoek), 0,38m (Tele)
 • Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:2.7 (Groothoek)/ 1:4.1 (Tele)
 • Filtermaat: ø67mm
 • Maximale diameter: ø75,8 mm
 • Lengte: 119,8 mm
 • Gewicht: 550 gram
 • Aantal diafragmabladen: 9 (cirkelvormig diafragma)
 • Bloemvormige zonnekap, Lensdoppen
 • Nikon Z-vatting
Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties