Actie
€ 4.199,00incl. BTW (21.00%)

Hasselblad XCD 2,5/55V

Merk: Hasselblad

Het XCD 2,5/55V-standaardobjectief, dat overeenkomt met een brandpuntsafstand van 43 mm op een full-frame, produceert een beeld dat vergelijkbaar is met dat van het menselijk oog. Dit perspectief, in combinatie met het zachte bokeh-effect van het grote diafragma van f/2.5, maakt dit objectief tot een uitstekende optie voor portretten van volledige of halve lengte en ideaal voor het fotograferen van documentaires, stillevens of dagelijkse fotografie.

 

Precisie-optiek, uitstekende opnamen.
Het vastleggen van de meest subtiele nuances van licht en schaduw begint met deze objectieven. Alleen met een uitstekende resolutie en kleurweergave kunnen ze een solide basis voor optimale beeldvorming bieden. Een middenformaat sensor heeft een groot oppervlak en een hoge pixeldichtheid, waardoor er hoge eisen gesteld worden aan de precisie van elke objectief. Beginnend met de selectie van glas van hoge kwaliteit, slijpen de technici van Hasselblad elk lensdeel zorgvuldig om de optische kwaliteit te perfectioneren en te voldoen aan de resolutie-eisen van 100 miljoen pixels.

Nieuwe scherpstelmodule: snel, licht en nauwkeurig.
De verbeterde scherpstelmodule maakt gebruik van een lineaire stappenmotor en een lichtere, kleinere lensgroep voor de scherpstelling. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de lensgroep geen speling meer heeft en dat, in combinatie met de PDAF-technologie van de X2D 100C, de scherpstel lensgroep snel de scherpstelpositie kan bereiken en nauwkeurig kan stoppen. Het resultaat is een snelle, flexibele en nauwkeurige scherpstelling.

Praktische en intuïtieve bediening.
De objectieven zijn zo ontworpen dat ze comfortabel en intuïtief in de hand liggen, zodat ze het creatieve proces volledig ondersteunen en niet afleiden. Het tactiele mechanisme van de scherpstel- en bedieningsringen is nauwkeurig afgesteld voor een soepele en aangename ervaring. Met een eenvoudige duw- en trekbeweging aan de scherpstelring schakelt u over van de AF- naar de MF-stand, waarbij intuïtieve schaalmarkeringen de scherpstelafstand en de scherptediepte in één oogopslag laten zien. De controle-ring op het objectief kan aangepast worden voor snelle toegang tot de favoriete camerafuncties, waardoor het maken van opnamen handiger en efficiënter wordt.

Kleinere centraalsluiter, krachtige en professionele bediening.
De centraalsluiter is een krachtig onderdeel van Hasselblad's middenformaat systeem. De nieuwe XCD-objectieven zijn uitgerust met een verbeterde centraalsluiter die, hoewel kleiner, dezelfde nauwkeurige prestaties levert als zijn voorgangers en snel en stil is om verstoring tijdens het fotograferen te voorkomen. Bovendien maakt deze ultrakleine sluiter opnamen tot 1/2000s en biedt hij flitssynchronisatie bij alle snelheden.

Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties