Actie
€ 4.199,00incl. BTW (21.00%)

Hasselblad XCD 2,5/25V

Merk: Hasselblad

De Hasselblad XCD 2.5/25V is voorzien van een geavanceerd optisch ontwerp dat dertien elementen in tien groepen omvat, inclusief vier asferische elementen en drie ED-elementen. Dit ontwerp is afgestemd op de behoeften van camera's met een resolutie van 100 megapixels, waardoor scherpe, heldere opnamen van het midden tot de randen gegarandeerd zijn, terwijl chromatische verstrooiing effectief wordt onderdrukt. Ondanks zijn krachtige optische capaciteiten behoudt het objectief een compacte bouw, en biedt het superieure resolutie en kleurechtheid, samen met een groot diafragma dat zelfs in de meest uitdagende lichtomstandigheden uitmuntende resultaten levert.

Naast zijn indrukwekkende optische kwaliteiten, beschikt de XCD 2.5/25V over krachtige close-up mogelijkheden met een minimale scherpstelafstand van slechts 25 cm en een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:5.8. Dit is ideaal voor het vastleggen van expressieve close-ups zoals gastronomische gerechten en bloemen. Het groothoekperspectief vergemakkelijkt een flexibele compositie, terwijl het grote diafragma de nadruk legt op het onderwerp, waardoor de expressiviteit van het beeld wordt verhoogd.

Het ontwerp van het objectief is een toonbeeld van elegante controle, met een metalen behuizing die aan het ene uiteinde het "V"- insigne draagt, terwijl op beide scherpstel- en bedieningsringen subtiel het "H"-logo is gegraveerd. Deze details benadrukken de klassieke ontwerptaal van de Hasselblad XCD V-serie met verfijnde elegantie. De scherpstelring laat toe om moeiteloos te schakelen tussen autofocus (AF) en handmatige scherpstelling (MF) door middel van eenvoudig “trekken en duwen”, en intuïtieve schaalmarkeringen op het objectief bieden direct inzicht in de ingestelde afstand en scherptediepte voor nauwkeurige controle van de scherpstelling.

Dankzij de lineaire stappenmotor en een lichtere, compactere lensgroep biedt de Hasselblad XCD 25/25V een snelle en soepele automatische scherpstelling. De motor stuurt de beweging van de lensgroep nauwkeurig aan, wat zorgt voor een verhoogde precisie. De snelle beweging van de compacte lensgroep zorgt daarnaast voor een snelle scherpstelling.

Het objectief is uitgerust met een grote diameter centraalsluiter die sluitertijden tot 1/4000s mogelijk maakt. Dit stelt fotografen in staat om met flitslicht te synchroniseren met alle sluitertijden van de camera, wat een aanzienlijk voordeel is bij flitsfotografie. Zo kan in helder daglicht de flits gebruikt worden om de omgeving te verdonkeren, het onderwerp uit te lichten en bewegingen scherp vast te leggen.

 • Ultragroothoekobjectief met 20mm equivalent in full-frame:
  Biedt een extreem brede beeldhoek voor uitgebreide composities.
 • Maximaal diafragma van f/2.5:
  Perfect voor situaties met weinig licht en voor het vastleggen van levendige details in licht en schaduw.
 • Minimale scherpstelafstand van 25 cm:
  Ideaal voor indrukwekkende close-ups met een maximale beeldschaal van 1:5,8.
 • Hoogwaardig optisch ontwerp:
  Bestaat uit dertien elementen in tien groepen, inclusief vier asferische elementen en drie ED-elementen, die zorgen voor scherpe beelden van rand tot rand.
 • Zeer hoge flitssynchronisatietijd:
  De grote diameter centraalsluiter maakt sluitertijden bij het flitsen tot 1/4000s mogelijk.
 • Elegante V-serie esthetiek:
  Metalen behuizing met subtiel gegraveerde 'V'- en 'H'-logo's, die het klassieke Hasselblad-ontwerp benadrukken.
Lees meer..
Lees minder
| Annuleren

Het artikel heeft een gemiddelde beoordeling van 0 sterren.

Laat een reactie/waardering achter
Sterrenwaardering
Deze website ondersteund de volgende betalingopties:
Betaalopties